luni

27 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

8 octombrie, 2020

Cărțile de identitate Elvețiene, ale statelor membre UE și ale statelor membre Zonei Economice Europene nu vor mai fi acceptate, începând cu 1 octombrie 2021, ca document valabil de călătorie în Marea Britanie, a anunțat joi guvernul britanic.

O versiune revizuită a Modelului de Operare la Frontiere a fost dat publicității de guvern, care a furnizat noi detalii asupra regulilor care vor guverna autoritățile de frontieră britanice începând cu anul viitor.

”Cărțile de identitate sunt documentele pe care le vedem la frontieră care dețin cele mai puține elemente de siguranță, iar interzicerea utilizării acestora va fi de natură să ne întărească securitatea la finalul perioadei de tranziție”, a anunțat guvernul. Singurele excepții de la regulă vor fi aplicate cetățenilor din Irlanda și Gibraltar, restul cetățenilor din state europene urmând să prezinte pașaportul ca document de identitate la frontierele britanice.


Noua versiune mai confirmă și planurile de a obliga – ”după un dialog extins cu industria de profil”- toți șoferii de camioane care nu au cetățenie britanică să dețină un permis de acces în baza căruia să conducă în Regat după 31 decembrie, când se termină perioada de tranziție.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Documentul de 138 de pagini oferă mai multe informații despre locațiile selectate pentru crearea unei infrastructuri de frontieră interioară, cum ar fi parcurile de camioane, care vor fi utilizate pentru efectuarea controalelor vamale la mărfurile care ies către UE.

„Cu mai puțin de trei luni până la sfârșitul perioadei de tranziție, întreprinderile trebuie să se pregătească acum pentru noi proceduri, indiferent dacă ajungem sau nu la un acord comercial cu UE, astfel încât să poată profita de oportunitățile semnificative care urmează”, transmite guvernul.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: