marți

16 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

28 iulie, 2011

Cetățenii Uniunii Europene care călătoresc în afara UE pot solicita asistenţă ambasadei oricărei ţări membre, în cazul în care ţara din care provin nu are reprezentanţă în statul în care se află, susține Comisia Europeană, potrivit mediafax.ro.

”De exemplu, în cazul în care ţara dumneavoastră nu este reprezentată, puteţi solicita asistenţă ambasadei sau consulatului unei alte ţări UE. Acest drept se aplică în situaţii întâlnite în mod curent, cum ar fi furtul unui paşaport, un accident grav sau o boală gravă, precum şi în situaţii de criză – cum ar fi evenimentele recente din Libia”, se explică într-un comunicat CE, publicat, miercuri, pe site-ul instituţiei.

20 de state membre ale UE fac deja sau au confirmat că vor face acest lucru pentru toate paşapoartele nou eliberate. Se aşteaptă ca şi celelalte să le urmeze exemplul cât mai curând.


”Este important ca, atunci când călătoresc în străinătate în această vară, cetăţenii europeni să îşi cunoască drepturile”, a declarat vicepreşedintele CE, Viviane Reding, comisarul european pentru justiţie.

Singurele ţări extracomunitare în care au reprezentanţe diplomatice toate cele 27 de state membre ale UE sunt Statele Unite, China şi Rusia.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Scumpirea energiei electrice a fost amplificată de mecanismul formării prețurilor adoptat în UE („pay as clear”), care promovează alinierea prețurilor angro la cel mai mare cerut pe piață.

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: