vineri

1 iulie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

2 august, 2021

Atleta din Belarus care a refuzat ordinul oficialilor echipei sale de a se retrage din competiția olimpică și de a zbura acasă este în siguranță, fiind în prezent plasată sub protecția poliției japoneze, declară oficiali ai Jocurilor citați de BBC.

Aceștia spun că alergătoarea Kristina Timonovskaia, în vârstă de 24 de ani, a petrecut noaptea într-un hotel de pe aeroportul Haneda din Tokyo.


Kristina Timonovskaia a fost dusă cu forța la aeroport, duminică, pentru că și-a criticat antrenorii. Comitetul Olimpic din Belarus a afirmat că „starea emoțională” a atletei a fost motivul pentru care s-a decis trimiterea în țară a acesteia.

În condițiile în care atleta declara duminică, pe aeroport, că intenționează să meargă la Ambasada Austriei din Tokio pentru a solicita azil politic, Republica Cehă și Polonia au anunțat public că sunt gata să ofere sportivei o viză.

La întâlnirea zilnică cu presa de luni, la Tokyo, purtătorul de cuvânt al Comitetului Internațional Olimpic, Mark Adams, a declarat că sportiva din Belarus este în prezent sub protecția autorităților japoneze. El a spus că este implicată în rezolvarea cazului și agenția ONU pentru refugiați.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Mark Adams a adăugat că a solicitat Comitetului Național Olimpic din Belarus (CNP)  un raport scris asupra problemei.


Oficialul Comitetului Internațional Olimpic a mai precizat că organizația sa a luat măsuri împotriva comitetului din Belarus după ce aceasta nu a protejat sportivii care s-au alăturat protestele de anul trecut care contestau realegerea președintelui țării, Alexander Lukașenko.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: