marți

23 iulie, 2024

2 august, 2021

Atleta din Belarus care a refuzat ordinul oficialilor echipei sale de a se retrage din competiția olimpică și de a zbura acasă este în siguranță, fiind în prezent plasată sub protecția poliției japoneze, declară oficiali ai Jocurilor citați de BBC.

Aceștia spun că alergătoarea Kristina Timonovskaia, în vârstă de 24 de ani, a petrecut noaptea într-un hotel de pe aeroportul Haneda din Tokyo.


Kristina Timonovskaia a fost dusă cu forța la aeroport, duminică, pentru că și-a criticat antrenorii. Comitetul Olimpic din Belarus a afirmat că „starea emoțională” a atletei a fost motivul pentru care s-a decis trimiterea în țară a acesteia.

În condițiile în care atleta declara duminică, pe aeroport, că intenționează să meargă la Ambasada Austriei din Tokio pentru a solicita azil politic, Republica Cehă și Polonia au anunțat public că sunt gata să ofere sportivei o viză.

La întâlnirea zilnică cu presa de luni, la Tokyo, purtătorul de cuvânt al Comitetului Internațional Olimpic, Mark Adams, a declarat că sportiva din Belarus este în prezent sub protecția autorităților japoneze. El a spus că este implicată în rezolvarea cazului și agenția ONU pentru refugiați.

Mark Adams a adăugat că a solicitat Comitetului Național Olimpic din Belarus (CNP)  un raport scris asupra problemei.


Oficialul Comitetului Internațional Olimpic a mai precizat că organizația sa a luat măsuri împotriva comitetului din Belarus după ce aceasta nu a protejat sportivii care s-au alăturat protestele de anul trecut care contestau realegerea președintelui țării, Alexander Lukașenko.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Sâmbătă seară ne-a trecut tuturor – nu numai lui Donald

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: