marți

5 iulie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

1 septembrie, 2020

Suedia a nominalizat-o marţi pe Cecilia Malmstrom, fost comisar european pentru comerţ în Comisia Juncker, pentru postul de secretar general al Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OECD).

Malmstrom este „unul dintre cei mai cunoscuţi şi mai reputaţi politicieni suedezi”, a declarat ministrul Comerţului Exterior, Anna Hallberg, citată de DPA și Agerpres.

Actualul secretar general al OECD, mexicanul Angel Gurria, a anunţat la începutul lunii iulie că nu va candida pentru un al patrulea mandat, decizie pusă pe seama candidaturii Mexicului la conducerea Organizației Mondiale a Comerțiului.


Procesul de selecţie pentru postul de secretar general al OECD a fost lansat la 1 august şi se va încheia la 31 octombrie. Membrii Consiliului OECD vor numi succesorul lui Angel Gurria pentru un mandat de cinci ani, care va începe în iunie 2021.

Australia, Franța, Japonia, Polonia și Coreea de Sud continuă cursat. Alți candidați din Estonia și Noua Zeelandă ar putea intra în competiție.

Anna Hallberg a adăugat că Suedia a optat să nominalizeze propriul său candidat în contextul „numeroaselor provocări” la adresa cooperării internaţionale, inclusiv din partea creşterii protecţionismului.

La rândul său, Cecilia Malmstrom, 52 de ani, s-a declarat „foarte fericită şi mândră” de această nominalizare şi a menţionat nevoia de multilateralism şi cooperare internaţională.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

„În ultimii ani, am văzut o diminuare a cooperării internaţionale, care a fost agravată de criza corona”, a spus Malmstrom.

Înfiinţată în anul 1961, OECD joacă un rol de consiliere pentru guvernele ţărilor puternic dezvoltate, în materie de politică economică, socială şi de guvernare. Cele 37 de state membre OECD deţin împreună aproximativ 60% din economia mondială, 70% din comerţul mondial şi 20% din populaţia lumii.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: