Procurorii Secţiei pentru anchetarea magistraţilor au început urmărirea penală in rem (pentru fapte, nu sunt identificați încă suspecții) privind modul în care au intervenit autoritățile pentru salvarea Alexandre Măceșanu. Sunt vizați polițiști și procurori, iar acuzația este de abuz în serviciu. În acest caz, anunță Secția, luni au fost ridicate mai multe înscrisuri.
„Procurorii din cadrul Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie au dispus la data de 28 iulie 2019 începerea urmăririi penale in rem, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de abuz în serviciu, în cauza privind împrejurările în care organele de urmărire penală au acţionat/nu au acţionat în contextul cercetărilor care s-au desfăşurat în dosarul uciderii adolescentelor din Olt”, informează Ministerul Public, printr-un comunicat de presă.
În cursul zilei de luni, procurorii şi ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie (SIIJ) au efectuat acte de urmărire penală în cauză: au fost ridicate documente de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova, D.I.I.C.O.T. Craiova, Curtea de Apel Craiova, I.P.J. Olt şi I.P.J. Dolj.
De asemenea, au avut loc şi audieri şi „activităţi investigative”. Ancheta continuă şi în cursul zilei de marţi.
Procurorul Cristian Ovidiu Popescu, care s-a ocupat de cazul dispariţiei Alexandrei, a fost audiat, luni, de către Secţia Îndrumare şi Control din cadrul Parchetului General.
În privinţa modului în care a acţionat procurorul, şi Inspecţia Judiciară a început o verificare pentru a afla dacă acesta a respectat toate procedurile atunci când a intervenit.