joi

28 martie, 2024

23 iulie, 2020

Capitala are nevoie rapidă de 900 de locuri în spitale pentru tratarea persoanelor infectate cu noul coronavirus, potrivit Ministerului Sănătății, citat de Europa FM. Jumătate din capacitatea necesară va fi asigurată prin preluarea în rețeau Covid, ca unitate suport, a Spitalului Județean Ilfov.

Pacienții cu alte patologii din Spitalul Ilfov vor fi preluați de alte unități din București.

Președintele Consiliului Județean, Marian Petrache, spune că unitatea nu este total pregătită pentru o asemenea transformare, dar este convins că autoritățile centrale vor transfera personal medical calificat în tratarea Covid-19.


Conform ministrului Sănătății, Nelu Tătaru, capacitatea totală de primire a pacienților COVID în spitalele din București este în acest moment de 1.221 de paturi.

Capacitatea spitalelor Covid se află la limită și în județul Argeș, unde cele șase unități pregătite la începutul epidemiei sunt „aproape pline”, conform autorităţilor.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Argeş a decis miercuri ca Spitalul TBC din comuna Leordeni, cu 100 de paturi, să fie transformat în spital pentru pacienţii cu Covid-19, a solicitat o unitate mobilă cu paturi pentru terapie intensivă și va folosi o secţie exterioară a SJU Piteşti, cu 100 de paturi, pentru pacienții asimptomatici.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 1.112 cazuri noi de coronavirus, din 20.085 de teste efectuate și 25 de persoane au murit din cauza infecției cu coronavirus.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu Covid-19 este de 5.586. Dintre aceștia, la ATI sunt internați 285 de pacienți.

Medicii de terapie intensivă refuză detașarea la ATI Matei Balș 

Societatea Română de Anestezie-Terapie Intensivă, din care fac parte medicii cu această specializare, anunță că „se opune și protestează energic împotriva oricărei viitoare forme de detașare (voluntară sau nu) a personalului de specialitate ATI (medici și asistente) în secția ATI a Institutului de Boli Infecțioase Matei Balș”.

Secția de la Balș este condusă „de peste 11 ani, ca urmare a abuzului de putere al prof.dr. Adrian-Streinu-Cercel (…) de către dr. Doina Iovănescu – medic primar de boli infecțioase, fără nici un fel de expertiză în specialitatea ATI”, se menționează într-o scrisoare de protest a Societății.


SRATI cere autorităților să trimită o echipă de control la Institutul Matei Balș care să elucideze motivul pentru care nu a fost respectat OM 1500/2009 prin care secția Anestezie Terapie Intensivă din Institut trebuia condusă de un medic de specialitate Terapie Intensivă.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: