luni

27 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

17 august, 2017

Forţele armate canadiene (CAF) vor trimite aproximativ 135 de militari şi patru avioane de luptă CF-18 Hornet, la Constanţa, pentru a participa la operaţiunile aeriene ale NATO care vor avea loc între lunile septembrie şi decembrie, relatează site-ul 45enord.ca, citat de Mediafax.

Misiunea face parte din operaţiunea „Reassurance”, contribuţia Canadei la activităţile de garantare şi prevenţie ale NATO. Unitatea canadiană a forţelor aeriene (FOA) detaşată în România va consolida capacitatea Forţelor Aeriene Române de a menţine integritatea spaţiului aerian.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Activităţile sporite de supraveghere aeriană în cadrul NATO au făcut parte din politica Alianţei începând cu 2014. Aceste măsuri vor să demonstreze angajamentul colectiv al aliaţilor pentru protejarea populaţiei şi a teritoriilor statelor membre NATO, în special în Europa Centrală şi de Est pe fondul ameninţării din partea Rusiei.

„O forţă aeriană este o organizaţie agilă şi flexibilă, care este întotdeauna gata să folosească toată capacitatea şi să ofere sprijin acolo unde are nevoie Canada. Unitatea Forţelor Aeriene în România este mândră să participe la activităţi colective de apărare, care sprijină politica accentuată a NATO privind siguranţa aeriană”, a declarat locotenent-colonelul Mark Hickey, comandant al operaţiunilor aeriene în România.
Armata canadiană a desfăşurat o unitate a forţelor aeriene în România pentru prima dată în 2014, la Baza 71 a Forţelor Aeriene Române de la Câmpia Turzii.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: