vineri

24 martie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

18 ianuarie, 2021

UPDATE: La ora 11.00, platforma a revenit la funcționarea normală, după ce au fost remediate problemele tehnice apărute.

****

Știrea inițială:


Vaccinarea persoanelor din etapa a doua a debutat efectiv luni, însă la centrele desemnate s-au format aglomerații, în condițiile în care platforma națională funcționează cu intermitențe.

STS, care a creat platfoma, a transmis luni dimineața că există probleme tehnice și lucrează la remedierea lor:

În urma analizei tehnice s-a constatat că aplicația Registrul Electronic Național pentru Vaccinări furnizează date cu intermitențe către aplicația de programare la vaccinare.

Specialiștii STS colaborează cu echipa tehnica ce gestionează RENV pentru remedierea situației.

Programări dublate


Managerul Institutului Marius Nasta din București, Beatrice Mahler, a explicat la Digi24, că în centrul de aici numărul de programări este dublu față de normal, pentru că sunt programările din platformă care au fost dublate de cele făcute prin call center.

Toate informațiile sunt centralizate pe hârtie, urmând ca mai târziu să fie introduse în baza de date. „Vom introduce datele chiar dacă vom sta și peste program. Important este ca persoana care vine la vaccinare să beneficieze de anamneza corectă, de vaccin și supraveghere”, a spus Beatrice Mahler.

În plus, vaccinurile au ajuns târziu în centru, la ora 8.30, iar la această oră zeci de persoane așteaptă pentru a fi vaccinate.

De asemenea, platforma încă nu funcționează, iar medicii de la centru nu pot completa datele celor pe care îi vaccinează.

Pentru următoarele  20 de zile de programare la vaccinare, respectiv perioada 18 ianuarie – 6 februarie, la nivel național s-au realizat 305.562 programări la vaccinare, din cele 364.800 sloturi disponibile.

În București au fost programate 62.182 locuri de vaccinare, gradul de ocupare fiind în proporție de 100%.

Până pe 17 ianuarie, ora 17.00, în România au fost vaccinate 204.185 persoane, din care 875 persoane vaccinate cu rapel.

Premierul Florin Cîțu declara că obiectivul este vaccinarea a peste 10 milioane de persoane, până în septembrie, pentru a se ajunge anul acesta la imunizarea colectivă a populației.

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Cele mai largi cohorte din România, cele ale așa-numiților „decreței”, vor începe să se pensioneze din 2028, când vor avea loc primele retrageri anticipate din activitate ale acestora

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: