marți

18 iunie, 2024

20 mai, 2013

Premierul britanic, David Cameron (foto), îi îndeamnă pe liderii din zece teritorii de peste mări sau dependinţe de coroană, considerate a fi paradisuri fiscale, să sprijine eforturile depuse de Londra pentru combaterea evaziunii fiscale.

Apelul premierului britanic intervine în condițiile în care lupta împotriva evaziunii fiscale este una dintre prioritățile summitului G8 pe care Marea Britanie îl va găzdui luna viitoare. “Cu o lună înaintea acestui eveniment, este timpul să ne facem ordine în casele noastre”, a afirmat premierul britanic, potrivit BBC. Șeful guvernului de la Londra a menţionat că respectă dreptul acestor teritorii de a-şi stabili propria jurisdicţie fiscală, însă guvernul de la Londra trebuie să ştie “cine deţine şi controlează în realitate fiecare întreprindere”. Premierul Cameron le-a trimis această scrisoare liderilor din Bermude, insulele Virgine Britanice, insulele Cayman, din Gibraltar, Anguilla, Montserrat, insulele Turks şi Caicos, Jersey, Guernesey şi din insula Man.

Demersul liderului britanic intervine în contextul în care Marea Britanie, împreună cu Australia și Statele Unite, au anunțat la începutul acestei luni lansarea unei vaste anchete internaţionale, după ce au intrat în posesia a mii de fişiere informatice privind conturi secrete în paradisuri fiscale.Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: