miercuri

29 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

14 mai, 2015

nsa_headquartersCamera Reprezentanţilor a votat miercuri o lege care interzice Agenţiei Naţionale de Securitate (NSA) să mai colecteze în masă datele telefonice ale americanilor, relatează New York Times.

Potrivit legislaţiei aprobate de Camera Reprezentanţilor cu 338 de voturi pentru şi 88 împotrivă, Patriot Act va fi modificat pentru a interzice colectarea în masă de către NSA a datelor telefonice ale americanilor. În plus, noua legislaţie interzice colectarea datelor în baza unor instrumente precum scrisorile de securitate naţională, un fel de citaţii administrative.

Legislaţia nu beneficiază însă de aceeaşi susţinere în Senat, unde un grup bipartid care sprijină proiectul se confruntă cu opoziţia liderului majorităţii, senatorul Mitch McConnell, şi a altor senatori puternici care nu vor schimbarea prevederilor. Un alt grup, condus de senatorul republican Rand Paul, exercită presiuni pentru restricţii şi mai mari privind colectarea datelor.


Un compromis trebuie găsit până la 1 iunie, când prevederea din Patriot Act care permite colectarea datelor de către NSA expiră.

„Cred că am găsit un echilibru între a proteja atât securitatea, cât şi viaţa privată”, a declarat Adam B. Schiff, membru democrat al Camerei Reprezentanţilor.

Legislaţia adoptată de Camera Reprezentanţilor „nu ne va menţine în siguranţă şi nici nu va proteja viaţa privată”, a apreciat însă McConnell.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

„Avem obligaţia de a proteja drepturile constituţionale ale fiecărui cetăţean american”, a declarat la rândul său senatorul republican Ted Cruz. „USA Freedom Act pune capăt colectării în masă a datelor telefonice de la milioane de cetăţeni care respectă legea. Acesta este un lucru corect”, a adăugat el.


Dezbaterea pe această temă, care s-a intensificat după ce eforturile de supraveghere au fost dezvăluite de Edward J. Snowden, a fost complicată de decizie de săptămâna trecută a unei Curţi federale de Apel, care a declarat ilegală colectarea în masă a datelor telefonice de către NSA, dar şi de expirarea Patriot Act la sfârşitul lunii.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: