joi

18 iulie, 2024

4 februarie, 2017

Președintele Senatului României și copreşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu s-a declarat de acord, potrivit unei postări pe Facebook, că „eventuala adoptare a unei decizii de abrogare” a Ordonanţei de Urgenţă nr. 13/2017 va permite iniţierea unei discuţii serioase cu segmente largi ale societăţii.

„Eventuala adoptare a deciziei de abrogare a ordonanţei ne va permite să avem o discuţie serioasă cu segmente largi ale societăţii şi cu întreg spectrul politic despre cum ne construim viitorul ca ţară”, scrie președintele Senatului României, pe pagina de Facebook a partidului său.

Călin Popescu-Tăriceanu invocă în mesajul său faptul că „România se află într-un blocaj grav din cauza abuzului de putere al anumitor instituţii şi autorităţi şi va fi nevoie de o abordare lucidă şi nepartizană pentru a găsi o rezolvare la această problemă. De aceea, voi propune de îndată tuturor celor interesaţi, partide, reprezentanţi ai societăţii civile, mediul economic, să ne aşezăm la aceeaşi mas”, mai scrie Călin Popescu-Tăriceanu în pagina de Facebook a ALDE.


Pe de altă parte, Daniel Constantin, vicepremier al României și copreședinte ALDE a lăsat să se înțeleagă faptul că șeful guvernului urmează să anunțe abrogarea ordonanței dezincriminării.

„Am, comunicat care este opinia mea, în calitate de vicepremier, în privința situației și sunt convins că premierul Grindeanu va preciza pe ce opinii se bazează, când va comunica ce decizie a luat”, a declarat vicepremierul României, Daniel Constantin, la ieșirea de la o reuniune de urgnță a alianței guvrnamentale.

Vicepremierul Daniel Constantin susține că a înțeles mesajul „transmis pașnic” de protestatari împotriva modificării Codului Penal și că aceștia „nu sunt de acord cu modul în care s-a procedat. Am fost la întâlnirea coalitiei și cred că este nevoie de o solutie care să nu ducă la divizarea României, căci aceasta nu va progresa”, a declarat Daniel Constantin.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Sâmbătă seară ne-a trecut tuturor – nu numai lui Donald

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: