Călin Popescu Tăriceanu propune renunțarea la venitul minim garantat - CursDeGuvernare.ro
duminică

24 octombrie, 2021

Călin Popescu Tăriceanu propune renunțarea la venitul minim garantat

27 aprilie, 2017

Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat joi că România trebuie să renunțe ”complet” la acordarea venitului minim garantat, care, în opinia sa, este ”o invitație la nemuncă”.

”Trebuie să renunțăm complet la venitul minim garantat care este o invitație la nemuncă, mai ales în contextul în care în România în momentul de față este criză de forță de muncă, sunt societăți comerciale, întreprinzători care merg să aducă forță de muncă din țările vecine. Nu putem (…) să îi lăsăm pe unii să stea acasă pe venitul minim garantat, în loc să se ducă la muncă. Eu cred că și din punct de vedere, dacă vreți, al demnității individuale a fiecăruia, e preferabil să câștigi un ban muncit decât să stăm cu mâna întinsă să primești un ajutor de la stat”, a spus Călin Popescu Tăriceanu la Parlament.

Întrebat dacă a discutat cu reprezentanții PSD despre această propunere, președintele ALDE s-a declarat convins că social democrații o vor analiza cu obiectivitate.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

”A ținut în trecut și eu cred că în actualele condiții este o propunere pe care noi o avansăm și sunt convins că și colegii de la PSD vor analiza cu toată obiectivitatea. În economie avem nevoie de forță de muncă”, a precizat președintele ALDE.

Potrivit statisticilor Misterului Muncii, aproximativ 280.000 de persoane au beneficiat, în martie, de plata venitului minim garantat, statul plătind aproximativ 70 milioane de lei.


citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

   ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium)...

rrr