Călin Popescu Tăriceanu: Cel mai probabil, o să renunțăm la taxa de 2% impusă companiilor energetice - CursDeGuvernare.ro
marți

19 octombrie, 2021

Călin Popescu Tăriceanu: Cel mai probabil, o să renunțăm la taxa de 2% impusă companiilor energetice

13 februarie, 2019

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat miercuri că, în urma discuţiilor pe care le-a avut cu premierul Viorica Dăncilă despre taxa de 2% pe cifra de afaceri a companiilor din energie, a reieşit că aceasta este excesivă şi este posibil să se renunţe la ea, transmite Agerpres.

„Am discutat în prealabil cu doamna prim-ministru Viorica Dăncilă în legătură cu Ordonanţa 114 şi ceea ce vă spun dumneavoastră i-am spus şi dumneaei – nu mă feresc să discutăm, avem un dialog foarte bun şi foarte sincer – şi i-am împărtăşit îngrijorările mele, pentru că o parte din îngrijorările dumneavoastră le-am preluat, prin cei cu care am avut un dialog până acum, şi i-am explicat că această taxă de 2% pe companiile din energie afectează grav posibilităţile de dezvoltare în continuare şi atingerea unor indicatori de performanţă, de profitabilitate care sunt de aşteptat la aceste companii. Şi doamna prim-ministru a consimţit că această taxă este excesivă şi trebuie să analizăm şi cel mai probabil o să renunţăm la această taxă de 2%”, a spus Călin Popescu Tăriceanu.

Declarațiile au fost făcute la începutul întrevederii cu reprezentanţii Centrului Român al Energiei.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Ministerul Energiei este condus de un reprezentant ALDE. Ministrul de Finanțe a anunțat în urmă cu câteva zile că este posibilă o modificare a OUG 114, ”dacă există justificări” pentru a opera schimbări.

Taxa pe energie, cea impusă sectorului de comunicații și taxa impusă sectorului bancar sunt conținute de OUG 114, emisă în decembrie 2018 fără consultarea mediului de afaceri sau, conform Tratatului UE, a organismelor internaționale.


citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

   ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium)...

rrr