marți

5 iulie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

16 aprilie, 2021

Bucureștiul are cea mai scăzută calitate a vieții dintre primele cinci orașe ale României, potrvit site-ului specializat numbeo.com. Cu un index de numai 116,03, obținut pe baza a opt criterii de analiză, Capitala s-a situat la o distanță destul de semnificativă față de Iași (129,28) sau Constanța (130,35) și departe de Cluj (152,83) sau Timișoara (157,13), cele două din urmă fiind încadrate la nivelul internațional „very high”.

De reținut, alte două orașe de mărime medie din România, depășesc Timișoara în ceea ce privește indexul general al calității vieții. Acestea sunt Oradea (160,94) și Sibiu (159,76). Dar partea cea mai interesantă este că Bucureștiul se situează SUB nivelul mediu de calitate a vieții calculat pentru România în ansamblu (132,46).


Menționăm că topul mondial este dominat de două orașe australiene, Canberra (index 203,37) și Adelaide (202,87), urmate de Raleigh (Carolina de Nord, SUA, index 202,51), Wellington (197,77) și Zurich (194,83).

Pentru referință, vă prezentăm poziționarea Bucureștiului și a Timișoarei în raport cu alte orașe de pe plan internațional.


Timișoara se află pe locul 92 la nivel mondial, la un nivel similar cu Berlin și Praga, imediat după Stockholm și Dubai și înainte de Montreal. Bucureștiul apare de-abia pe locul 179, după Salonic și Erevan, dar peste Cracovia, Bangalore și Chișinău, din cele 246 de orașe prinse în studiul numbeo.com.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

***

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Mult așteptatul pachet de măsuri fiscale, anunțat de coaliția de guvernare în urmă cu câteva luni a intrat oficial pe masa guvernului și a fost pus în transparență....

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: