joi

30 noiembrie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

26 noiembrie, 2020

Comisia Europeană anunță joi că a efectuat plăți în cadrul programelor UE de asistență macrofinanciară pentru Republica Moldova, Georgia și Iordania.

Republica Moldova a primit 50 milioane euro, bani acordați în întregime din pachetul de asistență macrofinanciară de urgență (AMF) în valoare de 3 miliarde euro destinat unui număr de zece parteneri vizați de politica de extindere și de vecinătate.

Plățile legate de programele de urgenţă ale pachetului AMF fac obiectul acordului și al ratificării memorandumurilor de înțelegere (MoU) din ultimele luni.


Plățile de 100 de milioane euro către Georgia și de 250 de milioane euro către Iordania provin, pe de o parte, din același pachet de asistență macrofinanciară de urgență, care are scopul de a limita consecințele economice cauzate de pandemia de COVID-19, și, pe de altă parte, din operațiunile aprobate în aprilie 2018 (pentru Georgia) și în ianuarie 2020 (pentru Iordania).

Comisia Europeană precizează că plata unor tranșe suplimentare va depinde de îndeplinirea condițiilor de politică economică, ce urmează a fi stabilite în aceste documente.

Punerea în aplicare completă și rapidă a programelor reprezintă, în opinia Comisiei, o demonstrație importantă a solidarității UE față de aceste țări într-o perioadă de criză fără precedent.

În pachetul AMF mai sunt cuprinse Albania, Kosovo, Muntenegru, Macedonia de Nord, Ucraina, Bosnia-Hertegovina și Tunisia.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket
Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: