sâmbătă

20 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

20 mai, 2014

Europa are rezerve de gaze de șist ce acoperă consumul pe 28 de ani al Uniunii, fără niciun import din Rusia, estimează o analiză Bloomberg publicată marţi.

Analiza, realizată pe baza datelor Agenţiei pentru Informații din Energie a SUA, cuprinde şi un grafic cu top 10 state europene care au rezerve de gaze de şist.

Clasamentul este deschis de Suedia, ale cărei rezerve de gaze de șist sunt suficiente pentru a-i asigura consumul intern timp de 250 de ani. Urmează Polonia, Bulgaria, Franța și Spania.

Sursa: Bloomberg (CLICK PE IMAGINE PENTRU MĂRIRE)

UE importă din Rusia o treime din necesarul de gaze naturale, însă, pe fondul tensiunilor create de situaţia din Ucraina, ar putea fi nevoită să acopere din alte surse parte din aceste cantităţi.

În opinia analistului Zhenbo Hou, de la Overseas Development Institute, conflictul din Ucraina ar putea stimula fracturarea hidraulică în Europa. Şansele sunt însă mici, potrivit analistului citat de Bloomberg, din cauza opoziţiei societăţii civile.

În Franţa şi Bulgaria, două state aflate în top 10 al statelor UE cu rezerve de gaze de şist, fracturarea hidraulică a fost interzisă, iar în Marea Britanie, guvernul, care susţine această tehnică, se confruntă cu o puternică opoziţie din partea populaţiei.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Scumpirea energiei electrice a fost amplificată de mecanismul formării prețurilor adoptat în UE („pay as clear”), care promovează alinierea prețurilor angro la cel mai mare cerut pe piață.

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: