marți

25 ianuarie, 2022

Bloomberg: Gazele de șist îi pot asigura Europei 28 de ani de independență energetică față de Rusia

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

20 mai, 2014

Europa are rezerve de gaze de șist ce acoperă consumul pe 28 de ani al Uniunii, fără niciun import din Rusia, estimează o analiză Bloomberg publicată marţi.

Analiza, realizată pe baza datelor Agenţiei pentru Informații din Energie a SUA, cuprinde şi un grafic cu top 10 state europene care au rezerve de gaze de şist.

Clasamentul este deschis de Suedia, ale cărei rezerve de gaze de șist sunt suficiente pentru a-i asigura consumul intern timp de 250 de ani. Urmează Polonia, Bulgaria, Franța și Spania.

Sursa: Bloomberg (CLICK PE IMAGINE PENTRU MĂRIRE)

UE importă din Rusia o treime din necesarul de gaze naturale, însă, pe fondul tensiunilor create de situaţia din Ucraina, ar putea fi nevoită să acopere din alte surse parte din aceste cantităţi.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

În opinia analistului Zhenbo Hou, de la Overseas Development Institute, conflictul din Ucraina ar putea stimula fracturarea hidraulică în Europa. Şansele sunt însă mici, potrivit analistului citat de Bloomberg, din cauza opoziţiei societăţii civile.

În Franţa şi Bulgaria, două state aflate în top 10 al statelor UE cu rezerve de gaze de şist, fracturarea hidraulică a fost interzisă, iar în Marea Britanie, guvernul, care susţine această tehnică, se confruntă cu o puternică opoziţie din partea populaţiei.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

 ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium) va...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar:

rrr