Bloomberg, despre Mugur Isărescu:Guvernatorul cu cea mai mare vechime la nivel mondial va obţine, probabil, un nou mandat - CursDeGuvernare.ro
joi

28 octombrie, 2021

Bloomberg, despre Mugur Isărescu:Guvernatorul cu cea mai mare vechime la nivel mondial va obţine, probabil, un nou mandat

30 iunie, 2019

Guvernatorul de bancă centrală cu cea mai mare vechime în funcţie la nivel mondial este dispus să-şi extindă durata exercitării funcţiei, deoarece partidul aflat la guvernare în România intenţionează să-l sprijine pe Mugur Isărescu pentru încă un mandat, transmite Bloomberg.

Mugur Isărescu, care este de peste un sfert de secol la conducerea Băncii Naţionale a României, va obţine probabil un nou mandat de cinci ani deoarece coaliţia aflată la guvernare deţine majoritatea în Parlament – iar partidele din Opoziţie şi-au exprimat de asemenea sprijinul pentru el.

Guvernatorul BNR are 69 de ani şi în mandatul său a trecut prin toate conjuncturile economice, de la hyperinflaţie, în condiţiile în care România era în pragul falimentului, şi până la criza financiară globală din 2008, scrie Bloomberg.


PSD îl va sprijini şi pe Florin Georgescu, prim-viceguvernator din 2004, pentru un nou mandat, a afirmat preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu. Acesta a declarat sâmbătă: „Atât Isărescu cât şi Georgescu au sprijinul nostru. Alte nume pentru Consiliul de Administraţie al BNR încă sunt analizate”.

Inițial, Nicolae Șerban, liderul grupului PSD din Senat, a anunțat că senatorii social-democrați nu-l vor vota.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

De la ALDE, doar Cătălin Zamfir a votat împotriva susținerii lui Mugur Isărescu.

Banca Centrală a României se confruntă cu provocări. Expansiunea economică încetineşte, ritmul inflaţiei este cel mai ridicat din UE, iar deficitul bugetar se estimează că va depăşi limita stabilită de UE. Alegerile prezidenţiale şi parlamentare din următorii doi ani adaugă incertitudini suplimentare, comentează Bloomberg.


citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

   ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium)...

rrr