joi

6 octombrie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

30 iunie, 2012

Partidul Democrat Liberal l-a ales pe Vasile Blaga în funcția de președinte al PDL, el fiind singurul candidat la această funcție, în Convenția Națională de duminică.

Blaga a prezentat și o rezoluție adoptată de PDL, în care partidul se declară unificator al forțelor de dreaptea cărora le cere să se delimiteze de Guvernul USL Victor Ponta căruia îi cere demisia pentru abuzuri asupra instituțiilor statului pentru a acoperi presupusul plagiat al premierului.

„Convenţia Naţională a PDL face apel către toate forţele pro-democratice din România să se delimiteze de atacul împotriva legalităţii şi a statului de drept lansat de Guvernul USL condus de primul ministru Victor Ponta”, se arată în rezoluţie.


PDL reclamă împotriva Guvernului „iniţiativele repetate de modificare a legilor pentru transformarea lor din norme de interes public în instrumente menite să servească persoane sau partide”, ”intenția de acaparare a statului”; „lipsa de decizii şi soluţii economice coerente şi realiste”.

Elena Udrea iese din scenă

Fosta vicepreședintă a PDL Elena Udrea, fostă șefa a organizației de București, o persoană influentă în partid, pe vremeas conducerii asigurate de Emil Boc, a renunțat să mai candideze la funcții de conducere la noua Convenție.

În schimb, ea reproșat că echipa strânsîă de Blaga are în componență prea puțini câștigători la alegerile locale.

”Eu mă aşteptam ca în echipa lui Vasile Blaga să vină câştigătorii, să vină cei care au obţinut voturi în alegerile locale, cei care pot aduce voturi şi pentru la toamnă”, a spus Udrea.


De altfel, prin sală au circulat liste cu candidații la diverse funcții agreați de Vsile Blaga, fapt care i-a deranjat pe PDL-iștii din organizația de diaspora, condusă de William Brânză, un apropiat al Elenei Udrea.

Unii dintre membrii PDL Diaspora au amenințat chiar cu plecarea din PDL.

Lista conducerii PDL

  • În urma alegerilor de duminică, secretar general al PDL a fost ales Gheorghe Flutur, care a venit de partea lui Blaga, deși anul trecut l-a susținut pe Emil Boc la șefia partidului, în detrimentul lui Vasile Blaga. Flutur a pierdut funcția de președinte al Consiliului Județean Suceava, la alegerile din 10 iunie.
  • Cele 4 funcții de părim-vicepreședinți ai partidului sunt câștigate de: Cezar Preda, Dorin Florea, Cristian Preda şi Mihai Stănişoară.
  • În cele 15 funcţii de vicepreşedinţi au fost aleşi: George Scripcaru, Mircea Hava, Gabriel Berca, Anca Boagiu, Constantin Ostaficiuc, Raluca Turcan, Andreea Paul, Cristian Boureanu, Sever Cotoi Voinescu, Florin Popescu, Radu F.Alexandru, Traian Igaş, Alin Tişe, Costică Canacheu, Sulfina Barbu.
  • Trezorier al PDL a fost ales Ion Ivaşcu, singurul candidat.
  • Secretarii executivi: Theodor Paleologu, Marian Zlotea, Marian Dan, Dumitru Constantin, Ioan Ruşeţ, Marian Jean Marinescu.
  • Secretarii generali-adjuncţi regionali sunt: Ioan Bălan (Est), Bogdan Cantaragiu (Sud), Ioan Dumitrel (Vest).
Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

13 state membre UE au semnat o scrisoare prin care solicită Bruxelles-ului să propună un plafon de preț la gaz la reuniunea miniștrilor UE de energie de săptămâna

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: