marți

16 aprilie, 2024

28 aprilie, 2018

Guvernele României şi Israelului vor avea o reuniune comună, la Bucureşti, în lunile următoare, a anunţat premierul israelian Benjamin Netanyahu, după vizita în Israel a premierului român Viorica Dăncilă şi a președintelui Camerei Deputaților, Liviu Dragnea.

De asemenea, Netanyahu îşi exprimă speranţa că România îşi va muta ambasada la Ierusalim cât mai curând posibil, potrivit unei postări pe Facebook, citată de Mediafax.

Anunțul perierului israelian a survenit după ce preşedintele României, Klaus Iohannis, a cerut demisia Vioricăi Dăncilă, invocând faptul că șefa Guvernului a mers în Israel fără mandat și că a fost „o mare greşeală (…) memorandumul secret” privind mutarea ambasadei la Ierusalim.


„Prim-ministrul Benjamin Netanyahu s-a întâlnit în această săptămână cu premierul României, Ministrul de Externe şi preşedintele Camerei Deputaţilor. Aceste întâlniri reflectă relaţia specială dintre popoarele noastre de-a lungul anilor. (…) În cadrul acestor întâlniri s-a discutat despre diferite modalităţi de a întări relaţia dintre cele două ţări şi s-a convenit o întâlnire comună a guvernelor la Bucureşti în lunile următoare. Investitori şi reprezentanţi ai mediului de afaceri israelian vor participa de asemenea la această întâlnire pentru a aprofunda legăturile comerciale, tehnologice, de investiţii, în sectorul cibernetic şi al sănătăţii dintre Israel şi România”, se arată în postarea de pe Facebook a prim-ministrului israelian.

Benjamin Netanyahu a amintit despre importanţa deciziei istorice a preşedintelui SUA de a muta ambasada la Ierusalim. „Prim-ministrul şi-a exprimat speranţa că în România există un sprijin larg pentru un pas similar şi că România îşi va muta ambasada la Ierusalim cât mai repede posibil, evidenţiind astfel prietenia istorică dintre cele două ţări”, se mai arată în mesaj.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: