marți

25 ianuarie, 2022

Băsescu, nemulţumit de Borbely. I-a lăudat pe Udrea, Boc şi Boagiu

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

26 mai, 2011

Preşedintele Traian Băsescu a criticat, joi, la Radio România Actualităţi, Minsterul Mediului, condus de Laszlo Borbely (UDMR), pentru rata scăzută a fondurilor europene în acest domeniu.

În schimb, el a lăudat ministerele Dezvoltării Regionale şi Turismului (Elena Udrea) şi Muncii (Emil Boc) pentru nivelul ridicat al absorbţiei fondurilor europene.

”Sunt două ministere care sunt campioane (la absorbţia fondurilor europene – n.r.) acum, Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului şi Ministerul Muncii. Sper să vină un al treilea minister campion, să spunem, Ministerul Transporturilor, care a terminat un număr mare de licitaţii şi începe să plătească avansurile. Dar, cum avem şi ministere care merg foarte slab din punct de vedere al absorbţiei, n-aş vrea să le enumăr. Dacă mă întrebaţi, vă spun că sunt dezamăgit de Ministerul Mediului cum merge cu absorbţia fondurilor. Era un minister foarte bine cotat şi acum văd că merge destul de slab”, a spus Băsescu.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

El a criticat, însă, clientelismul şi conflictul de interese prezent şi la ministerele cu bună absorbţie a fondurilor UE, după ce democrat-liberalul Ioan Botiş a fost nevoit să demisioneze din fruntea Ministerului Muncii, în urma dezvăluirilor presei privind implicarea familiei sale în proiecte cu bani europeni în domeniul resurselor umane.

”Şi la ministerele cu absorbţie este o problemă, eu vă spun o problemă pe care o ştiu de la Bruxelles. Spre exemplu, ministerul care are cel mai mare grad de absorbţie şi plăţi efective este Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului. La zi au peste 20% plăţi, vreo 750 de milioane de euro au plătit şi au contracte semnate de 3,8 miliarde. Este în regulă, dar marea problemă apare în implementare. Se transferă la consiliile judeţene sau la municipii banii, după care administraţia locală eludează procedurile. Apare ori clientelismul, ori conflictul de interese. Deja sunt semnale extrem de serioase din acest punct de vedere şi mai bine ne oprim decât să continuăm aşa. Nu, ei nu riscă nimic, doar să îi viziteze DNA-ul, riscă la nerespectarea procedurilor”, a spus şeful statului, la RRA.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

 ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium) va...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar:

rrr