joi

9 februarie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

15 decembrie, 2011

Preşedintele Traian Băsescu a anunţat, joi, că a promulgat ratificarea Tratatului cu SUA, pentru găzduirea scutului antirachetă la Deveselu, însă a atenţionat asupra necesităţii ca România să cumpere avioane multirol F16.

Potrivit Mediafax, Băsescu a arătat că România s-a angajat deja să cumpere 48 de avioane multirol.

”România se apropie de un moment când forţele aeriene nu vor mai fi operaţionale. Nu ştiu câte avioane F16 vom putea cumpăra. România s-a angajat cu 48 de avioane multi-rol. Nu vrem să ajungem în situaţia ca alte ţări să ne facă patrularea aeriană. Trebuie să găsim în cel mai scurt timp formule pentru a ne putea revitaliza forţele aeriene”, a spus Traian Băsescu, după o şedinţă a Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT).


Referitor la bateria de interceptori americani de la Deveselu, preşedintele a subliniat că poare începe adaptarea bazei la nevoile instalaţiei.

”Din punct de vedere legal, activităţile de transformare şi adaptare precum şi activităţile de dotare cu rachete aeriene ale bazei de la Deveselu pot să înceapă. Astăzi am promulgat legea pentru ratificarea acordului dintre România şi SUA privind amplasarea sistemului de apărare împotriva rachetelor balistice care s-a semnat la 13 septembrie 2011”, a spus liderul de la Cotroceni.

De asemenea, CSAT a aprobat planul pentru misiuni în străinătate, 2.348 de militari urmând să se afle simultan în teatrele de operaţii în anul 2012, în scădere cu 177, faţă de anul 2011.

”În ceea ce priveşte rezervele, pentru anul 2012, în ţară vor fi gata de intervenţii unităţi cumulând un efectiv de 1.210 militari, forţe dislocabile în orice moment. Avem o diminuare cu 177 de militari comparativ cu anul 2011. Se menţine însă participarea în Afganistan, Kosovo şi Bosnia-Herţegovina”, a detaliat Băsescu.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

România a reușit să facă progrese semnificative în ceea ce privește recuperarea decalajului față de media în privind PIB-ului pe cap de locuitor. Odată cu aderarea la NATO

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: