duminică

26 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

7 noiembrie, 2012

Preşedintele Barack Obama a fost reales în funcţie, pentru un al doilea mandat, învingându-l pe oponentul său republican Mitt Romney, relatează BBC.

Primul preşedinte american de culoare a obţinut mai multe voturi decât cele 270 din colegiul elector, care erau minimum necesare. A obţinut 303 voturi, faţă de 206 câte au câştigat Mitt Romney.

În discursul său de anunţare a victoriei, în faţa suporterilor săi din Chicago, Obama a spus că va discuta cu Romney despre “cum vor putea lucra împreună pentru a duce ţara mai departe”.


Obama a câştigat un nou mandat la Casa Albă, în ciuda nemulţumirii faţă de economie şi după o luptă dură dusă cu rivalul rău republican.

Democraţii şi-au asigurat şi majoritatea în Senat, pe care o aveau din 2007, în timp ce republicanii au păstrat controlul Camerei Reprezentanţilor.

Cu 29 de voturi încă indecise în statul Florida, Obama a obţinut 303 voturi, iar Romney 206, potrivit BBC.

Votul popular, care este simbolic şi important din punct de vedere politic, dar nu este decisiv în această cursă, rămâne foarte strâns.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Obama şi-a salutat susţinătorii săi extrem de bucuroşi şi l-a felicitat pe Romney şi pe candidatul pentru vicepreşedinte Paul Ryan pentru modul în care au luptat în campanie. “Ne-am ridicat, am luptat, am replicat şi ştim acum în inimile noastre că pentru Statele Unite ce este mai bun se află în faţa noastră”, a spusel.

Barack Obama a precizat că se întoarce la Casa Albă mai hotărât, mai inspirat decât a fost vreodată şi gata să treacă la treabă, pentru că viitorul este în faţă.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: