sâmbătă

2 iulie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

8 ianuarie, 2021

Un incident la nivelul reţelei electrice de transport europene interconectate a generat o avarie de proporţii în nord-vestul României, unde mai multe judeţe s-au confruntat cu dificultăţi de furnizare a energiei electrice vreme de aproximativ două ore.

Reprezentanţii Transelectrica susţin că locuitorii din mai multe state europene au fost afectaţi, cauzele defecţiunii fiind necunoscute în acest moment. România este conectată la reţeaua europeană de energie prin Ungaria.

Printre judeţele afectate se numără Alba, Satu Mare, Maramureș, Bistrița Năsăud, Cluj și Sibiu, potrivit relatărilor din presa locală.


„Vineri, 8 ianuarie 2021, la ora 15.05, s-a produs un incident la nivelul rețelei electrice de transport europene interconectate, care a condus la declanșarea mai multor echipamente din rețelele electrice de transport atât din România, cât și din alte țări. La nivelul României a fost afectată zona de nord-vest a țării. Rețeaua Electrică de Transport din România a fost readusă la condițiile normale de funcționare în jurul orei 16.00, toți consumatorii afectați fiind realimentați în jurul orei 16.45. Cauzele și condițiile în care s-a produs acest incident urmează să fie analizate și identificate la nivelul Asociației Operatorilor de Transport și Sistem din Europa –ENTSO-E„, a transmis Transelectrica.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Relatările din presa locală indică fluctuaţii în alimentarea cu energie electrică în mai multe oraşe din nord-vest. Întreruperile de curent au afectat populaţia, dar şi industria. Avaria din sistemul național de transport al energiei electrice a determinat oprirea mai multor instalații de pe platforma combinatului chimic Azomureș, a transmis compania, unul dintre cei mai mari consumatori industriali din țară, precizând că oprirea s-a desfășurat în condiții de siguranță.

Transelectrica a analizat în 2018 starea a 54 de linii electrice de înaltă tensiune, 52 fiind declarate inacceptabile. De asemenea, din 80 de transformatoare analizate, o treime erau în stare proastă.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: