marți

25 ianuarie, 2022

Australia, victima unor atacuri cibernetice sofisticate lansate de un ”actor statal”

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

19 iunie, 2020

Australia este ţinta unor atacuri cibernetice sofisticate aflate în desfășurare și lansate din partea unui ”actor statal”, a anunţat vineri premierul Scott Morrison, scrie BBC.

El nu a numit nicio entitate atacată, însă a explicat că sunt vizate sisteme informatice aparținând guvernului, industriei, sistemului de educație și cleui de sănătate, precum și cele ale unor furnizori de servicii esențiale și ale infrastructurii critice.

Declarațiile au fost făcute într-o conferință de presă organizată de urgență, la Canberra, pentru avertizarea cetățenilor cu privire la ”riscurile specifice” la care sunt expuşi.


Presa australiană scrie că lista suspecţilor este foarte scurtă, iar puţine state deţin un kow-how în acest domeniu – în afară de ţări occientale, China, Coreea de Nord, Iranul, Israelul şi Rusia.

Presa arată spre China, care a impus în mai taxe vamale punitive anumitor exporturi australiene, după ce guvernul de la Canberra a cerut anchetă internaţională independentă cu privire la originea pandemiei Covid-19 şi a denunţat diplomația chineză ca fiind una agresivă şi necinstită.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Agenția Reuters a relatat anterior că serviciile secrete au suspectat China ca fiind coordonatoarea unui atac cibernetic asupra sistemului parlamentului de la Canberra ce a avut loc în 2019. Guvernul australia a refuzat atunci să comenteze informația.

”Încurajăm organizaţiile, mai ales cele din domeniul sănătăţii, infrastructurilor strategice şi serviciilor esenţiale să recurgă la experţi şi să implementeze sisteme tehnice de apărare”, a spus premierul australian.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

 ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium) va...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar:

rrr