duminică

2 octombrie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

7 decembrie, 2020

Folosirea criptomonedele de tranzit, redirecționarea atacurilor spre servere şi creşterea operațiunilor de extorcare vor fi principalele caracteristici ale amenițărilor cibernetice financiare ale anului viitor, conform unui raport Kaspersky.

„Anul acesta a fost substanțial diferit de oricare alt an și, totuși, multe din tendințele anticipate anul trecut s-au adeverit, indiferent de cum ni s-a schimbat modul de viață”, spune Dmitry Bestuzhev, cercetator in securitate la Kaspersky, citat de Information Age.

Infractorii cibernetici vor adopta noi strategii „de la revânzarea accesului la conturi bancare la atacarea aplicațiilor de investiții, iar acestea ca și dezvoltarea continuă a tendințelor deja existente vor duce la o răspândire și mai mare a skimming-ului de carduri și a ransomware-urilor utilizate pentru a ataca bancile”, a adăugat expertul citat.


Mulţi infractori cibernetici vor fi mult mai atenţi la Bitcoin, dar alţii vor folosi criptomonede de tranzit, precum Montero, fondurile fiind ulterior convertite în alte criptomonede, inclusiv Bitcoin, pentru a ascunde urmele acatorilor.

Practicile de extorcare vor deveni şi mai răspândite, ca parte a atacurilor serverelor, mai spune raportul citat.

Tentativele de a fura datele cardului de plată de pe platformele de comerţ electronic se vor muta pe partea serverului, iar capacităţile tehnice speciale pentru confiscarea conturilor Bitcoin vor determina o schimbare a metodelor folosite de mulţi infractori cibernetici în ceea ce priveşte solicitarea răscumpărării.

Totodată, atacurile de succes din acest an au dus la creșterea sumelor cerute victimelor pentru a evita publicarea informaţiilor furate. Raportul Kaspersky anticipează o creştere şi mai mare a încercărilor de extorcare ca mijloc de a obţine bani.


Vor fi folosite practici mai rare până acum: 0-day, pentru vulnerabilităţi încă nedepistate de dezvoltatori, sau N-days pentru a-şi spori eficacitatea atacurilor.

Furtul de Bitcoin va deveni cu atât mai mai atractiv cu cât sărăcia va crește în urma pandemiei. Pe măsură ce economiile se prăbuşesc şi monedele locale scad, tentația implicării în infracțiuni cibernetice va crește.

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

13 state membre UE au semnat o scrisoare prin care solicită Bruxelles-ului să propună un plafon de preț la gaz la reuniunea miniștrilor UE de energie de săptămâna

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: