joi

18 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

12 ianuarie, 2020

Asistentul medical de la Spitalul Județean de Urgență Brăila, condamnat la opt ani de închisoare pentru că a violat zeci de paciente, a fost eliberat după aproximativ trei ani de executare a pedepsei cu închisoarea.

Viorel Mîlcu are peste 60 de ani și a beneficiat de prevederea care stabilește executarea unei treimi din pedeapsă, astfel încât a fost eliberat, după ce judecătorii Tribunalului Brăila au respins ca nefondată contestaţia formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Brăila împotriva soluţiei primei instanţe.

„Menţine ca fiind legală şi temeinică sentinţa penală din data de 9.12.2019 pronunţată de Judecătoria Brăila”, se arată în decizia Tribunalului Brăila care a dus la eliberarea condiționată a fostului asistent, conform Agerpres..


Viorel Mîlcu a fost asistent medical la Secţia de Chirurgie a Spitalului Judeţean și a fost arestat preventiv în septembrie 2015, după ce o adolescentă de 17 ani a depus plângere împotriva acestuia. Ea l-a acuzat că a sedat-o în timp ce se afla internată pentru o operaţie de apendicită, apoi a violat-o, fapt confirmat de rezultatul ADN.

După arestarea sa, poliţiştii au audiat zeci de paciente care au fost internate în secţia de Chirurgie a Spitalului de Urgenţă din Brăila începând cu anul 2010. Cele mai multe au confirmat „comportamentul deviant” al asistentului medical.

Potrivit rechizitorului, asistentul le administra somnifere pacientelor, lucru confirmat de martore şi scos în evidenţă de fişele medicale ale acestora, de reţetele existente în farmacia spitalului şi de declaraţiile medicilor.

Mîlcu a fost condamnat definitiv în 2018 de Curtea de Apel Galaţi la 8 ani de închisoare cu executare și la obligația de a plăti adolescentei de 17 ani daune morale în valoare de 15.000 de euro, alături de Spitalul de Urgență din Brăila.


Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila a deschis proces pentru recuperarea sumei la Judecătorie, cerere care a fost admisă, instanţa dispunând instituirea sechestrului asigurător asupra bunurilor mobile sau imobile ale lui Viorel Mîlcu, până la recuperarea banilor.

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Scumpirea energiei electrice a fost amplificată de mecanismul formării prețurilor adoptat în UE („pay as clear”), care promovează alinierea prețurilor angro la cel mai mare cerut pe piață.

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: