sâmbătă

26 noiembrie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

23 martie, 2020

Federația Solidaritatea Sanitară solicită Ministerului Sănătății și Guvernului asigurarea echipamentelor de protecție pentru toți medicii, nu doar pentru cei care lucrează cu pacienții care se încadrează în definiția suspecților de a fi infectați cu coronavirus (veniți din state roșii sau care au intrat în contact cu infectați confirmați).

Altfel, atrage atenția Solidaritatea Sanitară, în contextul detectării foarte târzii a persoanelor contaminate, sunt puși în pericol angajații din sistem, specialiști de care va fi nevoie pentru combaterea pandemiei sau furnizarea celorlalte servicii medicale, ce nu pot înceta în această perioadă.

Al 5-lea deces produs în România a avut loc luni, a transmis Grupul pentru Comuncare Strategică, și este vorba despre un bărbat de 71 de ani din Suceava, internat la Spitalul Județean Suceava pe 21.03.2020 și confirmat pozitiv pe data de 23.03.2020, ziua decesului.  Persoana a fost internată anterior în secția de cardiologie unde este posibil contact cu pacienta transferată la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași.


Personalul medical din unitățile medicale care nu tratează infectații cu noul coronavirus nu poartă echipamente de protecție, din cauza lipsei acestor produse, în contextul crizei globale de asemenea produse. Medicii și asistentele riscă astfel să se contamineze în timp ce tratează, de exemplu, bolnavi cronici.

Apelul Federației Solidaritatea Sanitară:

Nici un salariat fără mască și mănuși!

Anchetele epidemiologice nu mai furnizează informații relevante. În acest context, absența dovezii (că un pacient este infectat sau contact) nu trebuie să fie confundată cu dovada absenței (infectării). De acceea, ar trebui să ne comportăm ca și cum fiecare pacient ar putea fi infectat (și ca și cum fiecare salariat ar putea fi infectat) crescând nivelul de bază al echipamentului individual de protecție: fiecare salariat aflat în contact cu pacienți (indiferent de statutul lor raportat la COVID 19) ar trebui să poarte mănuși și mască.


Pentru a înțelege corect situația: la ora actuală, nivelul bazal pornește de la „echipament obișnuit de spital”, care înseamnă de fapt „nici un echipament de protecție.

ATENȚIE! În discuție este modificarea procedurii în sensul creșterii nivelului minim de protecție al tuturor salariaților din sănătate care lucrează cu pacienții care nu sunt cunoscuți ca fiind infectați sau nu sunt contacți ai unor persoane infectate/nu au simptomatologie care să genereze suspiciuni de infectare.
În cazul pacienților infectați COVID 19 sau suspecți se aplică regulile speciale privind echipamentele individuale de protecție.

Federația „Solidaritatea Sanitară” a solicitat public modificarea de urgență a procedurii, în sensul precizat AICI.

ATENȚIE! „Nici un salariat fără mască și mănuși!” înseamnă a asigura cantitatea de echipamente necesare utilizării acestora în condițiile de protecție eficientă, nu a da fiecărui salariat câte o mască și o pereche de mănuși pe săptămână/lună/tură etc.

Un număr de 143 de noi cazuri de îmbolnăvire de cazuri s-au înregistrat în ultimele 24 de ore, aceasta fiind cea mai mare creștere zilnică de la izbucnirea pandemiei în România. Pacienții nou confirmați au vârsta cuprinsă între 5 ani și 76 de ani.

Numărul total, de la prima infectare confirmată, pe 26 februarie, este de 576 de persoane confirmate pozitiv, dintre care 73 au fost declarate vindecate și externate (51 la Timișoara, 17 la București, 3 la Craiova, unul la Constanța și unul la Iași).

De asemenea, cinci persoane au decedat – toate erau persoane în vârstă și cu comorbidități (boli cardiovasculare, cancer etc.), a transmis Grupuș de Comunicare Strategică.

La Terapie Intensivă se află 15 pacienți, dintre care șapte sunt în stare gravă. Ceilalți pacienți au o stare bună, staționară.

Au fost prelucrate în total 11.223 de teste, din care 277 în unități medicale private.

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Portul Constanța are a doua cea mai mare creștere a cantității de mărfuri transferate în 2021, plus 26% față de anul pandemiei 2020, după cea a portului belgian

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: