miercuri

6 iulie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

12 mai, 2016

gaze-300x232Autoritatea Națională de Reglementare în Energie (ANRE) a cerut Ministerului Energiei liberalizarea totală a pieței gazelor naturale pentru gospodării.

Conform calendarului, prețul pentru populație ar trebui să crească de 1 iulie cu 10%, până la 66 de lei,  ceea ce ar însemna să îl depășească pe cel de pe piața liberă, situat acum  la aproximativ 63 de lei pe MWh.

„Am avut acum câteva zile o întâlnire la Ministerul Energiei, unde am prezentat această situație (…) Practic, am solicitat ca Hotărârea de guvern care impune creșterea prețurilor la consumatorul casnic cu 10% de la 1 iulie să fie abrogată”, a declarat Niculae Havrileț, președintele Autorității Naționale de Reglementare în Energie (ANRE).


Oficialul a mai vorbit în ultimul timp despre o astfel de posibilitate, dar experții consideră că există riscul ca ulterior prețul să crească în procente peste cele din calendarul de liberalizare, iar populația să fie prinsă fără nicio protecție în fața unor astfel de mișcări.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Ministerul Energiei, care împărtășește acest temeri, a cerut ANRE o analiză și un studiu de impact. Niculae Havrileț recunoaște că este imposibil ca ele să fie finalizate în termen, până la 1 iulie, pentru a fundamenta o eventuală decizie de liberalizare.

„Nu prea avem timp (…) Dar considerăm că împreună cu ministerul vom găsi o soluție pentru a aplica cea mai bună situație pentru consumatorul casnic”, a spus joi președintele ANRE, citat de Agerpres.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Mult așteptatul pachet de măsuri fiscale, anunțat de coaliția de guvernare în urmă cu câteva luni a intrat oficial pe masa guvernului și a fost pus în transparență....

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: