luni

15 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

2 mai, 2012

Victor Alistar

Președintele Agenției Naționale de Integritate, Horia Georgescu, a afirmat, marți, la RTV, că Victor Alistar nu poate ocupa funcții de demnitate publică până în august 2012, însă ministrul delegat pentru strategii guvernamentale desemnat a negat informația.

Horia Georgescu a invocat astfel o decizie a Curții Constituționale luate în urma unei constatări a ANI, din anul 2009, în care Agenția arăta că Victor Alistar se afla într-o situație de incompatibilitate lucrând ca funcționar al statului, ca purtător de cuvânt al Agenției naționale a Funcționarilor Publici (ANFP) în paralel cu activitatea sa de la ONG-ul Transparency International România, unde era director, și având și calitatea de avocat în Baroul București.

”În situația domnului Alistar, decizia Curții Constituționale nr. 54 din 25 ianuarie 2011 este elocventă, care consacră interdicția de a ocupa o funcție de demnitate publică pe o perioadă de trei ani de la data rămânerii definitive a actului ANI. Deci, domnul Alistar nu poate fi numit într-o funcție de demnitate publică până în august 2012”, a explicat Georgescu, la România TV.


De partea cealaltă, șeful Transparency International România a susținut că justiția a decis că el poate ocupa funcții publice, infirmând constatarea ANI din 2009.

”În februarie 2011, Curtea Constituțională, cînd am candidat la CSM, s-a pronunțat înainte să aștepte o hotărâre a instanței, din păcate, iar în iunie 2011 am primit hotărâre judecătorească ce spune negru pe alb că actul ANI nu produce efecte juridice – este vorba de hotararea Curtii de Apel, Secția contencios și decizia pe fond definitivă a Curții de Apel, in octombrie 2011. ANFP nu a făcut recurs, iar ANI a făcut recurs tardiv”, a explicat Alistar.

Premierul desemnat Victor Ponta l-a propus marți pe Victor Alistar pentru funcția de ministru delegat pentru strategii guvernamentale, transparență decizională și dialog cu societatea civilă, în directa subordine a premierului.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Scumpirea energiei electrice a fost amplificată de mecanismul formării prețurilor adoptat în UE („pay as clear”), care promovează alinierea prețurilor angro la cel mai mare cerut pe piață.

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: