luni

8 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

27 ianuarie, 2022

Anglia a renunţat joi la aproape toate restricţiile impuse pentru combaterea pandemiei de Covid-19, scrie AFP citată de Agerpres.

După ce a decis să pună capăt, săptămâna trecută, recomandării privind munca la domiciliu pentru persoanele care pot să facă acest lucru, Anglia a renunţat în prezent la obligativitatea de purtare a măştii sanitare în interiorul spaţiilor publice şi certificatul de vaccinare pentru evenimentele la care participă un public numeros.

„Atunci când Covid-19 devine o afecţiune endemică, trebuie să înlocuim obligaţiile legale cu sfaturi şi recomandări”, a subliniat săptămâna trecută premierul Boris Johnson în faţa deputaţilor englezi.


Opunându-se anulării obligativităţii privind purtarea măştii sanitare în transportul în comun, primarul Londrei, Sadiq Khan, a anunţat că va menţine această măsură în capitala britanică.

Mai reticentă decât celelalte naţiuni din componenţa Marii Britanii (Scoţia, Ţara Galilor şi Irlanda de Nord) în ceea ce priveşte implementarea restricţiilor antiepidemice, Anglia le-a anulat, într-o primă fază, pe majoritatea dintre ele în data de 19 iulie 2021, supranumită „ziua libertăţii”.

Însă apariţia în toamna anului trecut a variantei Omicron, mult mai contagioasă decât Delta, a determinat Guvernul lui Boris Johnson să declanşeze „Planul B”, în pofida opoziţiei exprimate de o parte a majorității guvernamentale.

Acele măsuri aveau scopul de a consolida protejarea populaţiei engleze graţie unei campanii de vaccinare cu doze de supra-rapel („booster”) şi să încerce să îi convingă pe reticenţi să se vaccineze.


Aproximativ 37 de milioane de doze de vaccinuri anti-Covid-19 au fost administrate, efectul fiind reducerea numărului de cazuri grave şi de spitalizări, precum şi scăderea presiunii pe sistemul naţional de sănătate.

Potrivit statisticilor oficiale, 64% din populaţia engleză de peste 12 ani a primit deja cea de-a treia doză de vaccin anti-Covid-19.

Premierul britanic se gândește să anuleze, din martie, și obligativitatea izolării la domiciliu în cazul testării pozitive.

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Creșterea nevoii de finanțare a companiilor a fost principalul motor al creditării din S1 al anului, marile bănci prezente pe piața locală reușind să marcheze profituri în creștere.

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: