duminică

3 iulie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

20 august, 2021

Cancelarul Germaniei se întâlnește vineri cu președintele Rusiei, „vizita de rămas bun” a Angelei Merkel la Kremlin marcând sfârșitul uneia dintre cele mai vechi și mai complexe relații politice din Europa, considerate de The Guardian drept o confruntare ce a durat 15 ani între cel mai longeviv oficial de stat din Europa și ”antagonistul-șef” al blocului comunitar.

Discuțiile de la Kremlin au loc exact la un an de la tentativa de asasinare a lui Alexei Navalnii, în plină criză a Afganistanului, în perioada în care Rusia ajută regimul dictatorial din Belarus și foarte aproape de momentul operaționalizării proiectului Nord Stream 2. Toate aceste subiecte vor fi discutate de cei doi.


Deși profund tensionată, relația celor doi nu s-a rupt niciodată, nici măcar după debutul conflictului din Ucraina, în 2014, când comportamentul continuu mai autoritar al Rusiei a generat deteriorarea relației personale dintre Merkel și Putin, scrie și Euronews.

Vizita cancelarului în Rusia va fi una dintre ultimele sale călătorii în străinătate în calitate oficială, întrucâtAngela Merkel, acum în vârstă de 67 de ani, a anunțat nu mai candidează la nicio poziție oficială în alegerile naționale care se organizează luna viitoare.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Putin, 68 de ani, care a fost la putere de mai bine de 20 de ani, este cel mai longeviv lider al Rusiei de la dictatorul sovietic Josef Stalin. Sub comunism, în anii 1980, Putin a lucrat pentru serviciul de informații sovietic KGB din Germania de Est.

Putin și Merkel, care vorbește fluent limba rusă, așa cum președintele Putin vorbește limba germană, au menținut întotdeauna deschisă  o linie de comunicare fpentru că Angela Merkel crede că relațiile în general se pot îmbunătăți doar dacă secomunică direct în ciuda oricăror diferențe politice.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: