30 septembrie, 2011

Premierul Emil Boc şi Guvernul sunt într-o fază avansată de negociere pentru atragerea de investiţii complementare în Cluj, astfel încât să fie compensate pierderile generate de retragerea Nokia de pe piaţa românească, a declarat joi seara, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria, Andreea Paul Vass, consilierul de stat pe probleme economice al primului-ministru.

Suntem în negocieri cu 10 companii în prezent. Nu-mi cereţi însă numele lor pentru că avem de-a face cu condiţii de confidenţialitate (…) Avem 6 luni la dispoziţie pentru a compensa pierderile generate de închiderea fabricii. Noi sperăm ca în acest interval scurt de timp să vă putem anunţa investiţia următoare în Cluj„, a spus oficialul guvernamental, arătând însă că există posibilitatea ca unii dintre cei 10 investitori să aleagă altă locaţie din România.

Întrebată dacă noii investitori vor fi direcţionaţi către locaţia de la Jucu din care urmează să plece Nokia, Andreea Paul Vass a spus că este posibil, dar nu obligatoriu. „Probabil că o analiză cost-beneficiu pentru alegerea unei amplasări facilitează locarea unei noi investiţii tot pe platforma de la Nokia, dar nu în mod obligatoriu. Trebuie să existe şi o compatibilitate între ceea ce există acum şi potenţialul investitor„, a spus ea.


De asemenea, Vass a subliniat că premierul Emil Boc a preluat coordonarea Centrul Român pentru Promovarea Comerţului şi Investiţiilor Străine (CRPCIS), „pentru a grăbi procesul de investire şi de deblocare a întârzierilor birocratice, în parteneriat cu autorităţile locale”. „În cadrul întâlnirii de astăzi cu CRPCIS, premierul a inventariat şi a preluat personal coordonarea negocierilor cu 21 de investitori care şi-au exprimat interesul de a intra pe piaţa românească. Este vorba de 21 de proiecte potenţiale, în valoare de peste 1 miliard de euro care ar putea creea peste 8.000 de locuri de muncă”, a afirmat consilierul primului-ministru.

Totodată, potrivit acesteia, la Ministerul Finanţelor Publice sunt în evaluare alte 20 de proiecte de investiţii care au depus cererile pentru acordarea de ajutoare de stat. În acest ultim caz, este vorba de investiţii de minim 5 milioane de euro fiecare, care sunt în egală măsură obligate să creeze cel puţin 50 de locuri de muncă. Cuantumul sau valoarea totală a investiţiilor acestor proiecte aflate acum în evaluare la Ministerul Finanţelor Publice se ridică la 388 milioane euro, a mai menţionat sursa citată.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Victoria lui Donald Trump nu e doar cea pentru postul

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: