vineri

29 martie, 2024

15 octombrie, 2012

Premiul Nobel pentru economie a fost acordat americanilor Alvin E. Roth, de la Universitatea Harvard, şi Lloyd S. Shapley, de la Universitatea din California, pentru „teoria alocărilor stabile şi practica designului de piaţă”, a anunţat, luni, Comitetul Nobel – potrivit MEDIAFAX.

Printre favoriţii la câştigarea premiului pentru economie în acest an s-au aflat americanul Robert Shiller (Universitatea Yale), Kenneth Rogoff (Harvard), Carmen Reinhart (Harvard) şi Paul Romer, cunoscut pentru cercetarea asupra diferitelor tipuri de creştere economică.

Valoarea premiului este de 8 milioane de coroane suedeze (1,2 milioane de dolari).


Un grup restrâns de universităţi americane de elită, Chicago, Columbia, Princeton, Harvard şi MIT, se luptă de obicei între ele pentru prestigiosul premiu.

Anul trecut, premiul Nobel pentru economie a fost câştigat de americanii Thomas Sargent şi Christopher Sims, pentru progresul înregistrat în cercetarea relaţiilor dintre măsurile de politică economică şi impactul lor asupra economiei reale.

Premiul pentru economie a fost înfiinţat de banca centrală a Suediei în 1968. Printre laureaţi se numără Milton Friedman, Amartya Sen, James Tobin, Paul Krugman, Robert Solow şi Gunnar Myrdal.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: