joi

25 aprilie, 2024

19 ianuarie, 2016

hans klemmCamera de Comerț Americană (AmCham România) a organizat marți, la sediul Prefecturii Iași, o Masă Rotundă cu reprezentanții mediului de afaceri și ai autorităților locale pentru a prezenta avantajele competitive pe care regiunea Moldovei le oferă potențialilor investitori.

Evenimentul s-a bucurat și de prezența ambasadorului SUA la București, Hans Klemm, căruia i s-au alăturat subprefectul Răzvan-Bogdan Abalasi, reprezentanți ai Primăriei și ai Consiliului Local Iași și Anca Harasim, Director Executiv al AmCham România.

Discuțiile, anunță un comunicat al AmCham, s-au focalizat pe identificarea unor modalități practice de sprijinire a oamenilor de afaceri, fie că este vorba despre atragerea de noi investiții în regiune sau de exporturi în Statele Unite. Participanţii la eveniment au subliniat importanța existenței unui dialog eficient și autentic între autorități și mediul de afaceri, acesta fiind un element valoros în consolidarea și dezvoltarea economică a regiunii.


Reprezentanții Camerei de Comerț Americane au reiterat necesitatea existenței unui mediu politic, legislativ și de afaceri stabil, echitabil și predictibil pentru atragerea investitorilor pe piața locală. ”Etica în afaceri, politicile de bună guvernare și comunicarea permanentă și transparentă a obiectivelor, direcției și priorităților sunt elemente care angrenează energii și generează coeziune, pe termen lung, oferind o perspectivă de ansamblu, reflectată în binele general”, a atras atenția Președintele AmCham.

În cadrul discuțiilor, Daniela Nemoianu, Președinte al AmCham România, a subliniat rolul însemnat pe care investițiile americane îl joacă vizavi de creșterea competitivității economice a României: ” Potențialul de creștere a dimensiunii economice a Parteneriatului Strategic între Statele Unite și România este semnificativ, investițiile americane având impactul unui catalizator pentru competitivitatea României.

Factorii decizionali trebuie să identifice noi direcții de dezvoltare și să se implice în implementarea unui proces de reformă consistent și sistemic, care să deschidă noi oportunități pentru modernizarea economică. România are nevoie de un model multigenerațional de dezvoltare economică și socială, care să pună accentul pe dezvoltarea integrată, prin competitivitate și factori diferențiatori de valoare.

Oportunităţile pentru creşterea comerţului şi investiţiilor, a cooperării între comunităţile de afaceri şi dezvoltarea cooperării industriale şi tehnologice mai aprofundate cu Statele Unite sunt substanțiale, iar pașii credibili pe care România urmează să-i parcurgă în următorii 5 ani sunt definitorii pentru consolidarea Parteneriatului strategic bilateral și pentru modernizarea țării.”


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Cu câteva luni înaintea de alegerile europarlamentare, sondajele arată că

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: