duminică

26 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

5 iulie, 2011

Companiile americane care vor să pătrundă pe piaţa românească sunt îngrijorate de corupţia din Româna şi au sentimentul că licitaţiile sunt câştigate de competitori care fac lucruri nepotrivite, a declarat, luni, ambasadorul SUA la Bucureşti, Mark Gitenstein, la recepţia organizată cu ocazia Zilei Independenţei.

”Cele mai mari îngrijorări ale companiilor americane sunt legate de deciziile ministeriale şi licitaţii în mod special, unde ei au sentimentul că acestea sunt câştigate de competitori pentru că au făcut ceva nepotrivit”,a spus Gitenstein.

El a adăugat că priorităţile sale ca ambasador sunt reformarea statului şi a pieţei libere şi existenţa unei democraţii sustenabile în România.

Ce a mai spus Gitenstein de 4 Iulie:


Se va întâlni Obama cu Băsescu? ”Această întrebare a devenit deja tradiţională. Este o nemulţumire de ambele părţi, dar nu am reuşit să o programăm. Lucrăm la asta, sunt amândoi oameni ocupaţi, au agende încărcate şi când va fi momentul potrivit, va avea loc. Este o întrebare de un milion de dolari. Nu ştiu răspunsul la această întrebare. Este singura întrebare la care nu ştiu răspunsul”.

 

Despre Mircea Geoană, preşedintele Senatului. ”Îi urez bun venit şi domnului Mircea Geoană, preşedintele Senatului României, un bun prieten al meu şi cel mai bun prieten pe care SUA îl au în România”

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

 


Despre premierul Emil Boc. ”Vreau să-i urez bun venit mai ales domnului prim-ministru, Emil Boc. Prim-ministrul este un ferm susţinător al reformei în România. În numele Preşedintelui SUA, vreau să le mulţumesc dumnealui şi poporului român pentru tot ceea ce au făcut pentru a proteja valori atât de importante pentru noi”.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: