vineri

12 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

7 octombrie, 2017

Premierul Mihai Tudose are o întrevedere, sâmbătă, cu ambasadorul Statelor Unite ale Americii, Hans Klemm, şi cu mai mulţi membri ai Congresului SUA prezenți în România cu ocazia reuniunii Adunării Parlamentare a NATO.

Potrivit unui comunicat al Guvernului emis la finalul întâlnirii, în cadrul discuțiilor premierul a evidențiat oportunitățile oferite ambelor părți la nivelul Parteneriatului Strategic dintre România și SUA, dar și în calitate de parteneri în cadrul NATO.

”România a fost și va rămâne în continuare un partener de încredere al SUA și în NATO, dovadă și susținerea de care se bucură SUA și Alianța Nord-Atlantică în România, nu doar la nivel guvernamental și politic, ci și la nivelul oamenilor obișnuiți”, a declarat șeful Executivului, citat în comunicat.


Premierul Tudose a menționat totodată contribuția Armatei Române la misiunile Alianței, cu militari și logistică, iar faptul că România a alocat deja, anul acesta, 2% din PIB pentru cheltuieli în domeniul Apărării a fost salutat de membrii delegației din Congresul SUA, care au apreciat și profesionalismul militarilor români.

România consideră, în egală măsură, că ideea de securitate trebuie abordată nu doar din punct de vedere militar și al apărării, ci și din punct de vedere al siguranței energetice, transmite comunicatul guvernului.

Membrii delegației de congresmani americani, conform sursei citate, și-au exprimat sprijinul pentru proiectele în acest domeniu pe care România le are în vedere, pentru dezvoltarea capacităților de producție și diversificarea surselor energetice, dar și pentru dezvoltarea rețelelor de distribuție și interconectare cu țările din regiune.

Membrii delegaţiei Congresului SUA se vor întâlni şi cu preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, la un dejun care va avea loc la Palatul Parlamentului, de la ora 13.00.


Oficiali americani au profitat de prezența la București pentru întâlniri bilaterale cu oficiali români. Ministrul Apărării Naționale, Mihai Fifor, a avut, de exemplu, o întrevedere desfășurată în marja Adunării Parlamentare a NATO cu congresmanul american Mike Turner, președintele Grupului de Prietenie pentru România și al Subcomitetului pentru forțe aeriene și terestre tactice din Congresul SUA. Informația este furnizată de un comunicat de presă al MApN.

Discuțiile s-au axat, potrivit comunicatului, asupra modalităților de intensificare a cooperării în domeniul apărării dintre SUA și România, în contextul Parteneriatului Strategic și în cadrul NATO.

La Bucureşti, de vineri până luni, are loc cea de-a 63-a reuniune a Adunării Parlamentare a NATO (AP NATO).

Adunarea Parlamentară a NATO este un for care reuneşte membri ai parlamentelor din ţările membre şi partenere ale Alianţei, care se întâlnesc periodic pentru a analiza aspecte de securitate de interes comun, facilitând astfel consensul public şi parlamentar în sprijinul politicilor Alianţei.

Adunarea reuneşte 266 de membri cu drepturi depline ai legislativelor din cele 29 de ţări membre NATO, delegaţi din cele 12 ţări asociate, din ţările cu statut de membri asociaţi mediteraneeni şi observatori parlamentari.

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Deceniul banilor ieftini (dobânzi mici sau foarte mici la creditele pe termen lung)pentru state  tocmai s-a încheiat . A fost (sau ar fi fost) o perioadă extrem de

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: