joi

28 martie, 2024

26 iunie, 2011

Ambasadorul britanic la Bucureşti, Martin Harris, susţine că România şi Marea Britanie lucrează în comun la scăderea poverii reglementărilor asupra firmelor în Uniunea Europeană, în vederea creşterii economice, după cum a reieşit în urma discuţiilor avute recent la Londra de preşedintele Traian Băsescu cu premierul David Cameron.

”Atunci când preşedintele Traian Băsescu şi David Cameron s-au întâlnit, pe Downing Street, la 6 iunie, au fost de acord să lucreze împreună pentru a promova o nouă creştere a economiei europene, inclusiv prin reducerea poverii reglementărilor asupra întreprinderilor. Am făcut primii paşi pentru punerea în aplicare a acestui program, la Consiliul European de ieri. România şi Marea Britanie au lucrat împreună pentru a asigura noi angajamente ale UE de a reduce birocraţia comunitară inutilă şi de a reduce costurile pentru afacerile pe piaţa comună , în special pentru firmele mici. Într-adevăr, pentru micro-întreprinderi – care au mai puţin de 20 de angajaţi -UE va analiza posibilitatea ca acestea să fie scutite de unele reglementări”, a spus Harris, pe blogul său.

El subliniază că economia britanică şi cea românească suferă de un nivel scăzut al creşterii economice, în condiţiile în care costurile pentru lansarea unei noi afaceri în Uniunea Europeană sunt prea mari.


”Noua creştere va proveni de la întreprinderile noi – dar costurile pentru lansarea unei afaceri noi în UE sunt mult prea mari. Costă 644 de euro pentru a deschide o afacere nouă în SUA, şi doar 158 de euro în Canada. În pieţele emergente din India şi Brazilia, costurile sunt de 641 de euro şi, respectiv, 593 de euro. Dar deschiderea unei afaceri în UE costă enorm, 2.285 de euro. Nu e de mirare noi am rămas în urmă faţă de restul lumii în privinţa creşterii economice”, susţine ambasadorul britanic la Bucureşti.

Diplomatul arată că România şi Marea Britanie militează la nivelul UE pentru scutiri speciale de taxe la întreprinderile mici.

”Acţiunile României şi Marii Britanii de ieri, de la Bruxelles vor ajuta la scăderea poverii pe mediul de afaceri prin reducerea reglementărilor impuse întreprinderilor noi în UE şi prin scutiri speciale pentru cele mai mici întreprinderi – care au cel mai mare impact asupra creşterii economice”, argumentează ambasadorul.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: