luni

22 iulie, 2024

13 octombrie, 2015

embassy
Ambasada Rusiei din Damasc

Insurgenţi sirieni anti-Assad au lansat marţi două lovituri cu mortiere asupra Ambasadei Rusiei din capitala siriană, în timp ce numeroşi susţinători ai Guvernului s-au adunat în jurul complexului pentru a mulţumi Moscovei pentru intervenţia în Siria, relatează AP.

Un reporter de la The Associated Press se afla în afara ambasadei marţi dimineaţa, când primul proiectil a lovit complexul situat în centrul Damascului, iar dinăuntru începea să iasă fum.

În timp ce oamenii fugeau, alt proiectil a lovit în zonă.


Luptători din cadrul opoziţiei, de la periferia capitalei, au mai luat ambasada ca ţintă, în trecut. Era neclar dacă atacul de marţi a vizat mitingul.

Rusia a lansat o campanie de atacuri aeriene asupra insurgenţilor din Siria pe 30 septembrie.

Aripa siriană a al-Qaida cere jihadiştilor să atace civilii şi soldaţii ruşi

Liderul aripii siriene a reţelei al-Qaida, Frontul al-Nusra, le-a cerut jihadiştilor din Caucaz să atace civilii şi soldaţii ruşi, pentru a se răzbuna pentru raidurile aeriene efectuate de Rusia în Siria, relatează AFP în pagina electronică.

„Fac apel la mujahedinii din Caucaz să susţină cât pot poporul Siriei”, a afirmat liderul Frontului al-Nusra, Abu Mohamed al-Jolani, într-o înregistrare audio dată publicităţii luni seară.


„Dacă armata rusă ucide oameni în Siria, atunci omorâţi oamenii săi. Dacă ei ne ucid soldaţii, omorâţi soldaţii lor. Ochi pentru ochi”, a continuat al-Jolani.

Rusia a lansat o campanie de raiduri aeriene în Siria pe 30 septembrie şi, deşi susţine că atacă în principal gruparea jihadistă Stat Islamic (SI), vizează de fapt în special grupurile rebele ostile puterii, între care Frontul al-Nusra.

Occidentalii, ostili preşedintelui sirian Bashar al-Assad, acuză Moscova că vrea să-şi consolideze aliatul sirian, în loc să combată SI, o grupare ultraradicală care a ocupat o jumătate din teritoriul Siriei şi vaste regiuni din Irakul vecin.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Sâmbătă seară ne-a trecut tuturor – nu numai lui Donald

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: