sâmbătă

6 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

6 aprilie, 2016

kovesiAnchetatorii români cercetează posibile încercări de intimidare și hărțuire a procurorului șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, au precizat surse pentru agenția AGERPRES.

Procurorul șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, ar fi fost ținta unei tentative de compromitere și intimidare, scrie Rise Project, care prezintă un dosar aflat în lucru la DIICOT și care are ca obiect spionarea comunicațiilor acesteia și a unor rude sau apropiați ai acesteia.

În dosar sunt supectați patru cetățeni israelieni, printre care și doi foști ofițeri de informații israelieni  – Dan Zorella și Avi Yanus.


Ei sunt co-fondatori și directori executivi ai firmei israeliene de investigații private Black Cube, companie în care a activat Meir Dagan – fost director Mossad (spionajul israelian) în perioada 2002-2011, scrie Rise Project.

Potrivit procurorilor DIICOT, cei doi, împreună cu alți angajați ai companiei Black Cube, printre care Ron Weiner și David Geclowicz, “au constituit un grup organizat în vederea comiterii mai multor infracțiuni de hărțuire și infracțiuni informatice constând în efectuarea de multiple apeluri cu caracter amenințător (…) precum și atacuri de tip phishing (înșelătorii electronice – n.n.) în vederea sustragerii credențialelor de acces și ulterior compromiterii conturilor de poștă electronică, activițăți urmate de violarea secretului corespondenței, copierea și transferul fără drept al conținututului acestuia”, conform mandatului de arestare a lui David Geclowicz.

Acesta și Ron Weiner sunt deja arestați preventiv.

Deocamdată, nu se știe numele clientului pentru care israelienii efectuau aceste acțiuni de spionaj.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Multe din țările Uniunii Europene s-au angajat într-o goană nebună pentru achiziția de gaze naturale lichefiate (LNG), ca substitut al gazelor rusești, pregătindu-se pentru întreruperea livrărilor de către

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: