Guvernul afgan permite proteste numai cu sloganuri autorizate
marți

19 octombrie, 2021

Afganistan / Talibanii permit organizarea de proteste, dar numai cu sloganuri autorizate în prealabil

9 septembrie, 2021

Talibanii au decis miercuri că demonstrațiile publice sunt permise în Afganistan  doar dacă primesc în prealabil autorizație, aprobarea oficială vizând inclusiv sloganurile care vor fi scandate de protestanți, anunță The Guardian.

În primul decret emis de Ministerul de Interne al Emiratului Islamic al Afganistan, ministerul condus de Sirajuddin Haqqani, căutat de FBI pentru terorism, anunță că organizatorii protestelor neautorizate se vor confrunta cu „consecințe legale severe”.


Deciziile de miercuri vin după confruntări violente între gruparea islamistă și manifestanții antitalibani din mai multe orașe.

În Kabul, un miting a fost rapid dispersat de securitatea armată a talibanilor, în timp ce mass-media afgane au relatat că un protest din orașul nord-est Faizabad a fost, de asemenea, spart.

Este un nou semnal că noul guvern interimar al Afganistanului – format în întregime din loialiști talibani – se îndepărtează rapid de promisiunile de moderație făcute la preluarea puterii.

De asemenea, o personalitate talibană de rang înalt a declarat miercuri că femeilor afgane, inclusiv echipei de cricket feminin din țară, li se va interzice să practice sporturi.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Într-un interviu acordat postului de televiziune australian SBS, șeful adjunct al comisiei culturale a talibanilor, Ahmadullah Wasiq, a declarat că sportul feminin nu este considerat nici adecvat, și nici necesar.

„Nu cred că este necesar ca femeile să joace cricket. În cricket, ele s-ar putea confrunta cu situații în care fața și corpul lor nu vor fi acoperite. Islamul nu permite ca femeile să fie văzute astfel. Este era mass-media și vor exista fotografii și videoclipuri, iar apoi oamenii se vor uita la ele. Islamul și Emiratul Islamic nu permit femeilor să practice sporturi în care se expun”, a spus Ahmadullah  Wasiq.

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

   ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium)...

rrr