fbpx
marți

26 octombrie, 2021

Just Business

O interfață între Economie și viața afacerilor

Afaceri de 1,1 miliarde de euro în România, în 2019, din care 78% taxe către stat: Bilanțul JTI

19 iulie, 2020

Cifra de afaceri înregistrată de JTI în 2019 pentru cele două entități cu care își desfășoară activitatea în România, JTI Trading și JTI Manufacturing, a depășit 5,4 miliarde de lei (1,1 miliarde de euro), în creștere cu 12,5% față de anul precedent, se arată într-un comunicat de presă transmis de companie.

Circa 78% din cifra de afaceri, și anume 4,2 miliarde de lei reprezintă sume virate la stat: accize, TVA și alte taxe, în creștere cu 27% față de 2018.

Profitul celor două entități JTI în 2019 a fost de peste 543 de milioane de lei, în creștere față de 2018 cu 13,5%.


”2019 a fost un an bun pentru că nu s-au înregistrat schimbări neașteptate ale cadrului de reglementare, iar calendarul de accizare a fost respectat, fiind ajustat doar pentru a răspunde cerințelor exprese ale Directivei europene privind taxarea produselor din tutun. Datorită acestui context legislativ și fiscal predictibil și stabil, dar și eforturilor susținute ale autoritățior de aplicare a legii, care au continuat să deruleze acțiuni de combatere a contrabandei, nivelul mediu al pieței negre anul trecut a fost sub 14%”, a declarat Evgeny Nikolsky (foto), General Manager JTI România, Moldova și Bulgaria.

El a precizat că JTI nu a disponibilizat și nu a trimis în șomaj tehnic niciun angajat în contextul pandemiei.

JTI este una dintre primele companii multinaționale care au început să producă în România. Circa 70% din producția fabricii din București merge la export.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

România este al treilea producător european de țigarete, iar valoarea totală a exporturilor de tutun brut și prelucrat în 2019 a fost de 948,4 milioane de euro, tutunul având o contribuție pozitivă la balanța comercială a României de aproape 600 de milioane de euro.


Conform ultimei execuții bugetare anunțate, veniturile provenite din accizele pentru produsele din tutun au crescut în prima parte a anului cu peste 18% (de la an la an).

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

   ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium)...