sâmbătă

2 iulie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

17 octombrie, 2019

Social-democrații pot restitui donațiile de la europarlamentare din subvenția pe care partidul o primește de la bugetul de stat, a explicat pentru Radio Europa Liberă președintele Autorității Electorale Permanente (AEP).

Rovana Plumb are de recuperat cea mai mare sumă, 800.000 de lei, și este urmată pe listă de Claudiu Manda, cu aproape 500.000 lei.

„Pot să achite datoriile de campanie electorală, oportunitatea acestor plăți fiind la dispoziția conducerii partidului, respectiv președintele partidului,” a declarat Constantin Mitulețu-Buică, președintele AEP.


Autoritatea a decis definitiv, în septembrie, că cele 3,8 milioane de lei cheltuiți de candidații PSD în campania electorală pentru europarlamentare nu pot fi decontați, întrucât ultimul document necesar restituirii a sosit după expirarea termenului legal.

Sumele acestea nu sunt donații propriu-zise, ci contribuții ce se recuperează de la stat, conform legii, după scrutin.

Bugetele partidelor:

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Pentru anul acesta, bugetul alocat pentru subvenționarea activității partidelor politice potrivit Legii 334/2006, pentru partidele care au participat în alegerile din anul 2016, locale și parlamentare, este de 255,81 milioane de lei.


Anul trecut, bugetul total acordat partidelor a fost de 170,59 milioane lei, din care PSD a primit 97 de milioane de lei. Următoarea formațiune care a beneficiat de subvenții a fost PNL, cu 44,44 milioane lei.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: