luni

28 noiembrie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

8 martie, 2020

UPDATE: Al 15-lea caz identificat în România

Al 15-lea caz a fost diagnosticat în județul Mureș, la o femeie de 71 de ani, a anunțat Grupul de Comunicare Strategică.

UPDATE: Zboruri Wizz Air anulate

Aeroportul Internațional Cluj a anunțat anularea zborurilor operate de compania aeriană Wizz Air către Bergamo și Treviso, până pe 3 aprilie 2020.

UPDATE: Al doilea caz de coronavirus în București

O femeie de 42 de ani din București a fost confirmată ca infectată cu noul coronavirus.
Femeia este una dintre persoanele apropiate care au intrat în contact cu bărbatul de 49 de ani din București confirmat pozitiv sâmbătă.
Este al 14-lea  caz înregistrat în România, iar potrivit declarațiilor făcute vineri de autorități, la 25 se trece în faza a doua și se vor aplica noi măsuri.
Al treilea scenariu pregătit se va aplica după primele 100 de cazuri, iar ultimul, cel de al patrulea,  la peste 2.000 de cazuri, situație în care se poate ajunge la măsuri drastice.

UPDATE: Toate spectacolele sunt amânate la Sala Palatului


Toate cele 11 spectacole programate la Sala Palatului până la 31 martie au fost anulate sau amânate în urma interzicerii evenimentelor cu peste 1.000 de participanți.

Banii nu vor fi returnați, întrucât decizia de anulare a fost impusă de autorități, dar biletele vor fi folosite, în cazul spectacolelor amânate.

UPDATE: Raed Arafat solicită Metrorex să găsească o soluție pentru evitarea aglomerației

Raed Arafat cere Metrorex să se organizeze astfel încât să nu se mai creeze aglomerație la metrou.

„Sunt aspecte pe care nu putem să le controlăm complet. Clar, dacă este lume într-o stație de metrou și așteaptă, cel mai bine este să se organizeze aceste lucruri și să nu fie o aglomerație majoră, poate cei de la metrou trebuie să găsească niște soluții în acest sens”.

UPDATE: Toate meciurile de fotbal se joacă fără spectatori


După anunțul secretarului de stat Raed Arafat, Federaţia Română de Fotbal a transmis că toate meciurile se vor desfășura fără spectatori.

Vânzarea biletelor pentru meciul România U21 vs Danemarca U21 a fost suspendată.

UPDATE: 190 de paturi la terapie intensivă, pentru bolile infecțioase

În România există peste 190 de paturi de terapie intensivă complet utilate pentru boli infecţioase, a declarat secretarul de stat Horaţiu Moldovan.

Alte 4.000 de paturi de terapie intensivă echipate cu tot ce trebuie, inclus ventilatoare, sunt în funcţie în toate spitalele din țară şi pot fi utilizate pentru tratarea celor infectați cu noul coronavirus, a mai spus oficialul. 

****

Știrea inițială:

Se interzic toate activitățile la care participă peste 1.000 de persoane, a anunțat duminică secretarul de stat Raed Arafat.

Măsura preventivă va fi aplicată până la 31 martie, dar se poate prelungi, în funcție de evoluția Covid-19 în România.

Interdicția vizează atât activitățile publice, cât și activitățile private.

Pentru activitățile cu număr de participanți sub 1.000, decizia aparține autorităților locale, după evaluarea riscurilor:

  • vârsta participanților
  • dacă se cunosc persoanele participante
  • dacă participă persoane venite din zone cu epidemie
  • scopul activității

Deciziile vor fi nuanțate, în funcție de suprafața pe care se desfășoară activitatea și de densitatea participării pe metru pătrat, a explicat secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Horațiu Moldovan.

Dacă numărul cazurilor confirmate va crește, vor fi adoptate noi măsuri, care să vizeze, de exemplu, și mall-urile, spectacolele artistice etc.

Închiderea școlilor ce înregistrează cazuri de infectare cu noul coronavirus

De asemenea, a declarat Raed Arafat, a fost elaborată procedura pentru închiderea școlilor unde sunt raportate cazuri de coronavirus. Comitetele județene vor fi cele care vor lua decizia.

„Rugăminte” pentru românii din zonele afectate din străinătate – să nu vină în România

Raed Arafat a repetat recomandarea ca românii să-și limiteze deplasările în zone din străinătate afectate de epidemie și, mai ales, a repetat rugămintea ca cei care se află în astfel de zone să nu vină în România, decât dacă sunt obligați.

Toate persoanele aflate în utlima categorie vor intra în autoizolare după sosirea în țară.

Secretarul de stat a reamintit și riscul sancționării celor care declară în mod fals locul din care au sosit.

„Persoanele aflate în izolare la domiciliu care doresc să plece în străinătate, nu vor putea pleca în perioada de izolare. Dacă ai intrat în izolare în 14 zile, rămâi în izolare 14 zile. Ministerul Sănătății va lărgi baza cu locurile unde se pot face analize pentru coronavirus. Există un proiect de hotărâre de guvern pentru carantină și autoizolare,” a mai spus Raed Arafat.

Autoritățile au făcut apel public pentru identificarea pasagerilor care au călătorit în același microbuz în care s-a aflat pacientul din Galați

Grupul de Comunicare Strategică a făcut sâmbătă noaptea apel la cei 17 pasageri care pe 29 februarie au călătorit în același microbuz cu bărbatul din Galați infectat cu coronavirus.

”Sunt rugate să se izoleze la domiciliu și să contacteze în cel mai scurt timp autoritățile, la numărul 0744.630.508 (DSP Galați), persoanele care în data de 29 februarie a.c. au circulat spre Galați, folosind microbuzul, cu plecare din București (Gara de Nord). Sunt vizate persoanele care au folosit cursa cu plecare de la ora 12.15, cu puncte de îmbarcare pe str. Baldovin Pârcălabul și IDM Basarab. Microbuzul folosit este marca IVECO, de culoare albă, are numărul de înmatriculare B 83 ZAD, și a circulat pe ruta București – Urziceni – Buzău – Brăila – Galați”, se arată într-un comunicat al Grupului de Comunicare Strategică.

Autoritățile amintesc că este nevoie ca toate persoanele cu care cei infectați cu coronavirus  au intrat în contact să fie identificate cât mai repede pentru a limita răspândirea bolii.

Bărbatul din Galați este al treisprezecelea confirmat cu noul cu coronavirus, are 72 de ani și s-a întors pe 29 februarie din Italia.

”Este vorba despre un bărbat de 72 ani, din Galați care a venit din Lombardia în data de 29 februarie. În data de 6 martie bărbatul a dezvoltat simptomatologie conformă cu definiția de caz COVID 19. În acest context, în data de 6 martie a fost transportat cu izoleta, din locul în care se afla în autoizolare, la Spitalul județean Galați, secția de boli infecțioase unde se afla în prezent internat”, se arată într-un comunicat al Grupului de Comunicare Strategică.

Bărbatul este într-o stare generală ameliorată, fără febră.

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Portul Constanța are a doua cea mai mare creștere a cantității de mărfuri transferate în 2021, plus 26% față de anul pandemiei 2020, după cea a portului belgian

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: