joi

30 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

13 noiembrie, 2018

S-a ajuns la un „proiect de acord” de retragere din UE a Marii Britanii, după luni de negocieri dure purtate cu Bruxelles-ul, a confirmat marți seara un purtător de cuvânt al premierului Theresa May, scrie The Guardian.

Theresa May a convocat cabinetul pentru miercuri la ora 14:00 (ora locală), într-o ședință de urgență, pentru a semna acordul pe care-l vor vedea marți seara, pe rând, dar nu-l vor putea lua acasă pentru a-l studia.

Principalul document are peste 400 de pagini ce conțin numeroase detalii legale.


Dacă miniștrii britanici vor semna acordul miercuri, UE va convoca un summit special pe 25 noiembrie, după ce miniștrii de Externe din cele 27 de state membre vor pregăti întâlnirea în cadrul unei întruniri programate pentru 19 noiembrie.

Potrivit unei surse The Guardian, Parlamentul britanic ar putea ratifica pe 10 decembrie acordul, după două zile de dezbateri.

Tot pentru miercuri a fost fixată și o întâlnire cu liderii din mediul de afaceri, Theresa May dorind să obțină susținerea acestora.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Proiectul de acord prevede o „plasă de securitate” care ar urma să evite revenirea la o graniță fizică între Irlanda de Nord și Republica Irlanda, conform presei britanice.


Acordul final trebuie ratificat de parlamentele naționale ale celor 27 de state emmebre UE, până la 29 martie 2019.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: