cursdeguvernare

marți

17 septembrie, 2024

logo-conferinte-curs-de-guvernare

Video / Mircea Geoană și-a anunțat candidatura la Președinție

11 septembrie, 2024

Fostul secretar general al NATO Mircea Geoană și-a anunțat, miercuri, pe Facebook, candidatura la Președinție.

La o zi după plecarea de la NATO, Mircea Geoană a postat un clip video în care își anunță candidatura ”pentru că este nevoie de o schimbare adevărată”.

Pledoaria lui Mircea Geoană

”Candidez la președinție pentru că știu că avem nevoie de o schimbare adevărată!


Puteam să vă promit o țară perfectă. Să pozez în politicianul perfect, să vă spun că toate problemele vor dispărea peste noapte. Dar știm cu toții că asta nu e realitatea. Nu suntem perfecți. Eu nu sunt perfect. Dar știți ce putem face? Putem să muncim. Să ne ridicăm mânecile și să construim o țară mai bună.

România nu are nevoie de perfecțiune; are nevoie de lideri care să asculte, să înțeleagă și să acționeze cu profesionalism.

Haideți să renaștem împreună!”

În intervenția video, Geoană spune că ”nu promite miracole”, dar că promite ”ceva real”.


„Voi fi aici pentru fiecare dintre voi, voi fi un președinte pentru tineri și pentru pensionari, pentru românii de acasă și din diaspora. Voi fi președinte pentru toți românii, indiferent de etnie sau religie. Voi fi președintele oamenilor și nu al partidelor. Pentru mine nu există PSD-iși, liberali, USR-iși, suveraniști sau UDMR-iști, sunt aici să vă reprezint pe toți și pe toate. Voi fi președintele națiunii române, apărător al tradițiilor și credinței noastre. Dar și deschis către modernitate și progres. Vremurile nu vor fi ușoare, dar împreună putem să le facem mai bune”.

El mai spune că România nu are nevoie de perfecțiune, ci „are nevoie de lideri care să asculte, să înțeleagă și să se bată pentru voi”.

Mircea Geoană, un fost președinte PSD

Mircea Geoană a fost președinte al PSD din aprilie 2005 și până în februarie 2010, când în locul lui a fost ales Victor Ponta. Mircea Geoană a fost exclus de Ponta din PSD în noiembrie 2014, după alegerile prezidenţiale pierdute de Victor Ponta, pe vremea când fostul premier era şef al PSD.

El a fost ambasador al României în SUA și ministru de Externe (2000-2004) în Guvernul Năstase.

În 16 octombrie 2019, Mircea Geoană a fost numit secretar general adjunct al NATO, mandatul lui fiind extins în 2021 cu doi ani, apoi cu încă un an, până în octombrie 2024.

Mircea Geoană și-a anunțat demisia de la conducerea NATO în urmă cu o săptămână, iar marți a fost decorat de secretarul general Jens Stoltenberg.

***

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: