cursdeguvernare

duminică

13 octombrie, 2024

logo-conferinte-curs-de-guvernare

Reuniune Ramstein / Volodimir Zelenski cere livrarea echipamentelor antiaeriene promise

6 septembrie, 2024

Președintele Volodimir Zelenski a cerut vineri aliaților internaționali să accelereze livrările echipamentelor de apărare antiaeriană promise, avertizând asupra unui deficit „semnificativ” de ajutor vital.

Vorbind la Baza Aeriană Ramstein din Germania, la deschiderea celei de-a 24-a reuniuni a Grupului de Contact pentru Apărare a Ucrainei, Zelenski a spus că aceste sisteme sunt esențiale pentru a reține forțele ruse.

„Nu voi vorbi acum deschis despre numărul de sisteme pe care le-au primit – vă mulțumesc din nou – dar numărul de sisteme de apărare aeriană care nu au fost încă livrate este semnificativ”, a spus Zelenski, citat de CNN.


„Asta este ceea ce s-a convenit și acesta este ceea ce nu a fost implementat pe deplin. Lumea are suficiente sisteme de apărare aeriană pentru a se asigura că teroarea rusă nu are rezultate și vă îndemn să fiți mai activi în acest război cu noi în apărarea aeriană.”

SUA anunță un nou pachet de ajutor militar în valoare de 250 milioane dolari

Secretarul american al Apărării Lloyd Austin, vorbind alături de Zelenski, a declarat că administrația Biden va anunța un alt pachet de asistență de securitate de 250 de milioane de dolari pentru Ucraina. De la reuniunea Grupului de Contact pentru Apărare al Ucrainei din iunie, a spus el, SUA au angajat peste 4 miliarde de dolari în asistență de securitate nouă pentru Kiev.

Printre capabilitățile care se așteaptă să fie incluse în pachetul de ajutor se numără muniție de artilerie de 155 mm și 105 mm, muniție pentru sistemele de rachete de artilerie de înaltă mobilitate (HIMARS), arme antitanc și antiaeriene și piese / echipamente de schimb, potrivit unui oficial american al apărării.

Ucraina presează pentru permisiunea de a lovi adânc în teritoriul Rusiei

Întâlnirea de vineri are loc pe fondul unei eforturi sporite din partea liderilor ucraineni pentru relaxarea restricțiilor de utilizare a armelor cu rază lungă de acțiune în interiorul Rusiei.


În urmă cu o săptămână, ministrul ucrainean al apărării Rustem Umerov a prezentat administrației Biden o listă de ținte din interiorul Rusiei în timpul unei vizite la Washington. Câteva zile mai târziu, Rusia a lansat unul dintre cele mai mortale atacuri unice de la începutul războiului, ucigând zeci de oameni și rănind alte peste 200 într-o lovitură asupra unui centru de învățământ militar din centrul Ucrainei.

În declarațiile din deschiderea reuniunii, Loyd Austin a remarcat că Kiev continuă să „prindă inițiativa pe câmpul de luptă”, o referire clară la ofensiva în curs a Ucrainei în regiunea Kursk a Rusiei.

„Armata de agresiune a Kremlinului este acum în defensivă pe propriul teren”, a spus Austin. „Dar știm că răutatea lui Putin este adâncă. Moscova își continuă ofensiva în estul Ucrainei, în special în jurul orașului Pokrovsk. Și Putin își repoziționează trupele la Kursk. Și Kremlinul continuă să bombardeze orașele Ucrainei și să ținteze orașele Ucrainei și să vizeze civilii ucraineni”.

„Este scandalos”, a spus el. „Dar Ucraina refuză să cedeze”.

***

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: