cursdeguvernare

marți

17 septembrie, 2024

logo-conferinte-curs-de-guvernare

Mircea Geoană a demisionat din funcția de secretar general adjunct NATO – se așteaptă anunțarea candidaturii la prezidențiale

3 septembrie, 2024

Mircea Geoana a demisionat din funcția de secretar general adjunct al alianței nord-atlantice, pe care o ocupă din 2019, potrivit unui comunicat de presă NATO.

”Marți, 3 septembrie 2024, Mircea Geoană l-a notificat pe secretarul general că își va demisiona din funcția de secretar general adjunct (DSG) NATO pe 10 septembrie”, se arată în comunicat.

Secretarul general Jens Stoltenberg a acceptat demisia, mulțumindu-i pentru serviciul său, mai precizează reprezentanții alianței.


„Mircea a lucrat în slujba NATO vreme de aproape cinci ani. Focusul său asupra tehnologiei și provocărilor emergente de securitate a fost esențial pentru stimularea inovației în cadrul Alianței. Este un adevărat transatlanticist, iar munca sa cu partenerii a adus foarte mult beneficii NATO. Îi doresc toate cele bune pentru viitor”, a spus Stoltenberg.

”Îi mulțumesc Secretarului General Stoltenberg pentru încredere și prietenie. Împreună, în ultimii 5 ani, am traversat multe momente dificile, dar am împărtășit și nenumărate realizări, alături de echipa noastră remarcabilă”, a comentat și Mircea Geoană pe pagina sa de Facebook.

Geoană a fost primul român care a ocupat această funcție și primul secretar general adjunct dintr-o țară care a aderat la Alianță după încheierea Războiului Rece.

”Pe măsură ce trec la un nou capitol, privesc cu mândrie la timpul memorabil petrecut în slujba celei mai importante Alianțe din istorie”, a mai scris el pe pagina personală.


Boris Ruge, secretar general adjunct pentru afaceri politice și politică de securitate (PASP), va ocupa funcția de secretar general adjunct interimar până la numirea unui succesor.

Mircea Geoană ar putea candida din nou pentru funcția de președinte al României, însă o decizie în acest sens nu a fost încă anunțată oficial, el precizând anterior că va aștepta până la încheierea mandatului din cadrul alianței.

***

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: