cursdeguvernare

duminică

15 septembrie, 2024

logo-conferinte-curs-de-guvernare

Măcel la Poltava – 41 de morți şi 180 de răniţi într-un atac rusesc cu rachete asupra unui institut militar ucrainean

3 septembrie, 2024

Cel puţin 41 de persoane au fost ucise şi 180 rănite într-un tir rus cu rachete ce a vizat un institut militar din oraşul Poltava, în centrul Ucrainei, a anunţat marţi preşedintele Volodimir Zelenski.

Două rachete balistice au lovit „o instituţie de învăţământ (militar – n.red.) și un spital din vecinătate”, conform unui mesaj postat pe Telegram de liderul ucrainean. „Una dintre clădirile Institutului de comunicaţii a fost parţial distrusă” și există persoane care se află sub dărâmături.

„Peste 180 de persoane au fost rănite. Din nefericire, există mulţi morţi. La ora actuală, s-a pronunţat decesul în cazul a 41 de persoane”, a adăugat Volodimir Zelenski.


Potrivit Ministerului ucrainean al Apărării, lovitura a avut loc la foarte scurt timp după declanşarea alertei antiaeriene. „Oamenii au fost surprinşi în timp ce evacuau clădirea spre adăpostul subteran”, a explicat el.

„Datorită muncii coordonate a salvatorilor şi medicilor, 25 de persoane au fost salvate, dintre care 11 au putut fi scoase de sub dărâmături. Salvatorii îşi continuă munca”, a adăugat ministerul.

Bloggeri militari ucraineni au afirmat la rândul lor că rachetele au vizat o ceremonie militară oficială care se desfăşura în aer liber.

Deputata Mariana Bezugla, membră a Comisiei de apărare a Parlamentului şi foarte critică faţă de comandamentul militar ucrainean, şi-a exprimat regretul pe Telegram că niciun ofiţer de rang înalt nu a fost pedepsit pentru că a pus în pericol grupuri de militari în cursul unor incidente similare în trecut.


„Tragediile se repetă. Când va înceta acest lucru?”, s-a întrebat ea.

Preşedintele ucrainean a spus că a ordonat „o anchetă completă şi rapidă” asupra circumstanţelor care au permis acest atac rus.

De asemenea, el a promis să tragă Rusia la răspundere şi încă o dată a făcut apel la aliaţii occidentali ai Kievului să livreze de urgenţă mai multe sisteme de apărare antiaeriană şi să permită Ucrainei să lovească în profunzimea teritoriului rus cu rachetele cu rază lungă de acţiune care i-au fost furnizate.

****

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Creșterea salariului mediu brut pe economiei a fost alimentată de

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: