cursdeguvernare

marți

17 septembrie, 2024

logo-conferinte-curs-de-guvernare

Tarom și-a vândut zborurile pe relația Londra către Qatar Airways

18 august, 2024

Tarom va înceta să opereze zboruri către Londra începând din toamna acestui an. Compania aeriană naţională şi-a vândut sloturile orare de pe aeroportul Heathrow, unul dintre cele mai mari din lume, către Qatar Airways. Informaţia s fost publicată iniţial de Boarding Pass.

Ultima aeronavă a companiei naţionale de transport aerian va decola pe 26 octombrie 2024, la ora 14:50 de minute, pentru ultima oară, spre Bucureşti, de pe Aeroportul Heathrow. Ulterior, sloturile orare ale Tarom vor fi transferate către Qatar Airways, pentru curse Doha-Londra.

Valoarea tranzacției nu a fost anunțată oficial, dar Boarding Pass scrie că Tarom a refuzat anterior o ofertă de 20 milioane lire. Suma încasată va contribui la atingerea profitului de 270 mil. lei pe care a estimat-o Tarom pentru 2024.


Compania de stat Tarom, care se zbate de mai bine de un deceniu să iasă de pe pierderi şi să devină pro­fitabilă, a transportat în primul se­mestru din acest an doar 900.000 de pasageri şi anunţă un plan de redre­sare ce prevede optimizarea rutelor, adaptarea politicilor comerciale şi schimbarea flotei.

Ruta București – Londra este a patra la care compania TAROM a renunțat în ultimii doi ani, după cele operate între București și aeroporturile din Viena, Munchen și Barcelona.

După retragerea companiei aeriene de stat, zborurile București – Londra vor fi efectuate în continuare de British Airways (Heathrow), Wizz Air (Gatwick și Luton) și Ryanair (Stansted).

„Tarom a transportat în prima ju­mătate a anului circa 900.000 de pa­sageri, volum apropiat de cel înre­gis­trat în cursul anului trecut“, au trans­mis oficialii companiei Tarom.


Compania aeriană deținută de stat nu crește în ritmul pieței, companiile aeriene low-cost continuând să multiplice rutele înspre și din România, crescându-și cota de piață.

***

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: