cursdeguvernare

marți

17 septembrie, 2024

logo-conferinte-curs-de-guvernare

Rusia evacuează civili din regiunea Belgorod de teama unor posibile atacuri ucrainene

12 august, 2024

Rusia a evacuat luni părţi ale unei alte regiuni de lângă Ucraina, Belgorod, după ce Kiev şi-a intensificat puternic activitatea militară în apropierea frontierei, la doar câteva zile după cea mai mare incursiune a sa pe teritoriul suveran rusesc de la începutul războiului din 2022, relatează Reuters.

Forţele ucrainene au forţat graniţa rusă în urmă cu 6 zile şi au cucerit părţi vestice ale regiunii Kursk din Rusia, un atac surpriză ce ar putea avea ca scop obţinerea unei pârghii în eventuale discuţii de încetare a focului după alegerile din SUA.

Aparent luată prin surprindere, Rusia a stabilizat până duminică frontul din regiunea Kursk, deşi Ucraina a reuşit să păstreze o fărâmă de teritoriu rusesc unde luptele continuau luni, potrivit bloggerilor de război ruşi.

Evacuări în Belogorod din cauza „activităţii inamice de la graniţă”


În regiunea vecină Belgorod, la sud, guvernatorul regional, Viaceslav Gladkov, a declarat că au început evacuările din districtul Krasnaia Iaruga din cauza „activităţii inamice de la graniţă”, care reprezenta o „ameninţare”.

„Sunt sigur că militarii noştri vor face totul pentru a face faţă ameninţării care a apărut”, a spus Gladkov. „Începem să mutăm oamenii care locuiesc în districtul Krasnaia Iaruga în locuri mai sigure”, a anunţat guvernatorul.

Rusia a impus un regim de securitate de amploare în regiunile Kursk, Briansk şi Belgorod, în timp ce aliatul său Belarus a declarat că îşi consolidează efectivele de trupe la graniţa cu Ucraina, după ce Minskul a declarat că drone ucrainene i-au încălcat spaţiul aerian.

Atacurile ucrainene îndrăzneţe asupra teritoriului suveran al Rusiei au scopul de a arăta susţinătorilor săi occidentali că Kievul încă mai poate organiza operaţiuni militare majore, încercând în acelaşi timp să obţină un instrument de negociere înaintea unor posibile negocieri de încetare a focului.


Forţele ruse, care au supremaţia numerică şi controlează 18% din teritoriul ucrainean, au avansat în acest an de-a lungul frontului de 1 000 km, după ce contraofensiva din 2023 a Ucrainei nu a reuşit să obţină niciun câştig major.

***

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: